latinica  ћирилица
06/06/2019 |  13:51 ⇒ 13:52 | Autor: SRNA

"Ćevap fest" posjetilo oko 20.000 turista

Banjalučke ćevabdžije pripremile su tokom "Ćevap festa" oko 13.500 porcija ćevapa, a ovaj jedinstveni gastro festival posjetilo je oko 20.000 Banjalučana i turista.
"Ćevap fest" 2019. (Foto: banjaluka.rs.ba) -
"Ćevap fest" 2019. (Foto: banjaluka.rs.ba)

- Interes naših sugrađana, ali i značajan broj turista koji su proteklog vikenda došli u Banjaluku zbog "Ćevap festa", ukazuje na to da je manifestacija postala već prepoznatljiva i da treba da nastavimo u tom smjeru - naveli su organizatori ovog festivala.

Oni ističu da su brojke potvrdile da je ovo jedan od najmasovnijih gastro festivala u BiH, sa perspektivom da u budućnosti postane regionalno poznato okupljanje, saopšteno je iz Gradske uprave.

Ovaj festival okupio je devet banjalučkih ćevabdžija, a od ukupnog broja prodatih porcija ćevapa tokom tri dana najviše ih je pripremila gradska roštiljnica "Kod Muje", zatim roštiljnice "Zlatna kruna", "Biljana" i "Stari recept", te "Zamola", "Mira M", "Limun žut", "Druga priča" i "Akvana".

Manifestaciju "Ćevap fest" organizovali su Gradska uprava i Turistička organizacija s ciljem popularizacije banjalučkog ćevapa, autohtone delicije najvećeg grada Srpske.

Događaj su pomogli i brojni sponzori među kojima su "Koka kola", "Banjalučka pivara", "Mlijekoprodukt" i "Vitinka".