latinica  ћирилица
06/06/2019 |  14:22 ⇒ 16:52 | Autor: RTRS

Đoković na set do polufinala Rolan Garosa (UŽIVO)

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković u četvrtfinalu Rolan Garosa igra protiv Nijemca Aleksandra Zvereva. Direktan prenos meča možete pratiti na RTRS.

Novak Đoković (2) 7 6 4

Saša Zverev (0) 5 2 2

Evo brejka! Na dva gema je Novak do polufinala. Zverev po svemu sudeći izgleda da je položio oružje.

Brzo Zverev izjednačava na 2:2. Rasplamsala se bitka u trećem setu. Nijemac je opustio ruku, nema šta da izgubi....

Oba tenisera osvajaju po svoj servis gem, prednost na strani srpskog tenisera, koji, čini se,sprema se da zada završni udarac za plasman u polufinale Rolan Garosa.

Velika borba u početnom gemu trećeg seta. Zverev je imao dvije brejk lopte, ali Novak se izvukao, i dolazi do gema!

Evo seta! Kao i prvi, tako i drugi završen je dvostrukom servis greškom Zvereva. Ovaj set trajao je mnogo manje, nego početni, samo 35 minuta.

Uz manje probleme Novak dolazi na gem do drugog seta. Prilično dobra igra Đokovića, taman koliko je potrebno da slomi Nijemca.

Zverev dolazi do drugog gema. Đoković kao da se fokusirao da sačuva svoj početni udarac, što bi značilo i drugi set u meču.

Nisu neiskorišćene brejk lopte ostavile traga na Novakovoj igri, lako dolazi do gema za 4:1.  

Iamo je Đoković veliku priliku da duplim brejkom stavi u džep set. Dvije brejk lopte nisu iskorištene, Nijemac se koliko-toliko vratio u igru.

Gem bez izgubljenog poena. Serija od šest uzastopnih gemova. Novak već sada ima u džepu i drugi set.....

Serija se nastavlja! Novi brejk, odlična igra Đokovića, počeo je da probija razornim udarcima Zvereva na mreži....

I u drugom setu Đoković odličan. Već je to serija od četiri gema za srpskog tenisera....

Set je tu! Treća brejk lopta donijela je set srpskog asu, koji je trajao 57 minuta, a završen je duplom greškom Zvereva.

Ekspresan gem Đokovića! Kriza je prošla, sada će Zverev servirati pod pritiskom za ostanak u prvom setu...

Ribrejk Đokovića! Ostaje u prvom setu, stisnuo je u Zvereva od prvog poena, diktirao ritam u poenima, i prvu brejk priliku koristi za novo izjednačenje, 5:5.

Brejk Zvereva, ono što je lebdilo u zraku tokom čitavog prvog seta, dogodilo se nažalost u devetom gemu. Nijemac sada servira za set.

 Iako je izgubio gem, Đoković je prilično dobro parirao Zverevu, ali nekoliko loptiu završilo je u autu, odnosno mreži. Čini se da svjetski broj 1 polako,ali sigurno ulazi u meč....

Konačno gem na nivou Đokovića! Dobar servis, sigurne razmjene sa osnovne linije, te pravovremeni izlasci na mrežu, za osvojen sedmi gem u meču, po mnogima knjučni u setu. Vidjećemo uskoro.....

Za razliku od prethodna dva gema, Đoković je uspio da dođe do poena, ali ništa više od toga. Novo izjednačenje.

Teško Đoković zadržava početni udarac. Brejk loptu imao je Nijemac, ali bekend paralela završila je u autu. Nova prednost Đokovića 3:2. 

Zverev lakše dolazi do gemova na početku meča. Јoš jedan siguran gem za Nijemca, bez izgubljenog poena.<

/p>

Јoš jedan težak gem Đokovića, ali na kraju uspješno priveden uz sjajn završni poen skraćenom lopticom, koju je Zverev samo pogledom ispratio, za 2:1.

Siguran gem Zvereva za izjedanačenje.


Prvi gem otišao je na stranu Đokovića! Iako je Nijemac imao 0:30, prvi teniser svijeta bez ikakve panike riješio je prvi gem u svoju korist.

--------------------------------------------------------------------------------

Đoković se rekordni, desti put uzastopno plasirao među osam najboljih u Parizu, a u prva četiri meča bio je posebno impresivan, izgubivši samo 33 gema, i ni jedan set.

Njegov rival Aleksandar Zverev, koji je trenutno na petom mjestu liste, za plasman u četvrtfinale je sa 3:1 nadigrao Fabija Fonjinija.

Njih dvojica se odlično poznaju, a u međusobnim susretima rezultat je 2:2. Ipak, iako je Nijemac nezgodan protivnik, mnogi Đokovića smatraju favoritom, jer je skor u pobjedama tokom prošle godine bio 2:1 za njega, a uz to i odlično poznaje igru suparnika.

Meč je trebalo da se igra u srijedu ali su organizatori odložili sve jučerašnje duele zbog kiše.

Meč Đokovića i Zvereva možete pratiti u direktnom prenosu na RTRS, kao i polufinalne i finalne mečeve u obje konkurencije. Finale kod dama na programu je u subotu, 8. juna, dok muškarci za pehar na stadion "Filip Šatrije" izlaze dan kasnije, u nedjelju, 9. juna.