latinica  ћирилица
06/06/2019 |  19:34 ⇒ 20:14 | Autor: RTRS

Teatar fest: Izvedena predstava "Narodni poslanik"

Drugog takmičarskog dana Teatar festa "Petar Kočić" izvedena je predstava "Narodni poslanik", u režiji glumca i reditelja Alena Muratovića. Postavljena je u koprodukciji Bosanskog kulturnog centra i Oksigen produkcije iz Sarajeva.

Predstava Narodni poslanik premijerno je izvedena 4. jula 2018. godine. U vrijeme rada na predstavi politička kampanja za opšte izbore u BiH još nije zvanično počela, ali nezvanično svakako jeste.

Dok se na političkoj sceni vodila borba oko toga ko će sve i uz pomoć koga postati narodni poslanik, u prostorijama Bosanskog kulturnog centra se vodila kreativna borba kako postaviti jedan od napoznatijih komada Branislava Nušića.

Dućan Јevrema Prokića transponovan je u granap koji nosi ime "Diznilend", otuda svi likovi nose imena iz Diznijevih crtanih fimova. U originalnoj postavci, lik Јevrema Prokića, odnosno Paje igra Izudin Bajrović koji zbog obaveza nije mogao da dođe da igra na Teatar festu "Petar Kočić".

Na njegovo mjesto je "uskočio" Mario Drma.

Večeras će na Teatar festu Petar Kočić nastupiti Satirično kazalište "Kerempuh" sa autorskim projektom Boba Јelčića "Govori glasnije".