latinica  ћирилица
06/06/2019 |  20:57 | Autor: Agencije

Suvlasniku Golden Stejta zabrana gledanja finala (VIDEO)

Mark Stivens, manjinski vlasnik Golden Stejt Voriorsa neće moći da prati utakmice finala NBA lige u dvorani, zbog fizičkog kontakta sa košarkašem Toronta Kajlom Laurijem.
NBA - Foto: ilustracija
NBAFoto: ilustracija

Tokom posljednje četvrtine treće utakmice NBA finala između Golden Stejta i Toronta, Lauri se bacio u prvi red publike kako bi spasao loptu koja je išla u aut.

Prilikom toga, Lauri se sudario sa dva navijača domaće ekipe.

Odmah pored sjedio je manjinski vlasnik Golden Stejta, Mark Stivens, koji je ušao u verbalni, a potom i fizički sukob sa Laurijem, kojeg je odgurnuo.

Plejmejker Toronta se odmah požalio sudijama na Stivensa, koji je udaljen sa meča, da bi nakon susreta Golden Stejt izdao saopštenje u kojem se izvinjava na postupcima njihovog suvlasnika, koji se neće naći u publici do kraja finala NBA lige.

- Iskreno se izvinjavamo Toronto reptorsima i Kajlu Lauriju za nesrećna nedjela. Ponašanje gospodina Stivensa ne reflektuje ponašanje naše organizacije. Nema mjesta za takvu interakciju navijača i igrača na jednoj utakmici. Gospodin Stivens se neće naći u publici u preostalim mečevima NBA finala - saopštili su "ratnici".

Na ponašanje Marka Stivensa burno je reagovao i Lebron DŽejms, koji je na Instagramu poručio da "takvom ponašanju nema mjesta u ovoj prelijepoj igri".

- On zna pravila bolje od nekog običnog navijača koji je kupio mjesta pored terena i zbog toga nešto mora da se preuzme što prije. Takvom ponašanju nema mjesta u ovoj prelijepoj igri. Da je Lauri kojim slučajem uzvratio fizičkim kontaktom, svi bi poludjeli i tražili suspenziju igrača. Ovo su stvari koje ne smijemo i nećemo prećutati - između ostalog saopštio je DŽejms.

Reptorsi su savladali Voriorse u trećem meču NBA finala sa 123:109.