X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Zdravosfera
07/06/2019 |  08:35 ⇒ 19:23 | Izvor: RTRS

Tužilaštvo predložilo pritvor za Nenada Suzića

Postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, nakon ispitivanja osumnjičenog lica N.S., rođenog 1950. godine iz Banjaluke, stavio je prijedlog za određivanje mjere pritvora Okružnom sudu u Banjaluci, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo Obljuba sa djetetom mlađim od petnaest godina.
Okružno javno tužilaštvo Banjaluka (Foto: Dejan Božić / RAS Srbija) -
Okružno javno tužilaštvo Banjaluka (Foto: Dejan Božić / RAS Srbija)

Osumnjičeni je pomenuto krivično djelo počinio na štetu trinaestogodišnjakinje, saopšteno je iz Okružnog tužilaštva Banjaluka.

Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog postojanja osnovane bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, te iz razloga vanrednih okolnosti, jer je riječ o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od deset godina ili teža kazna, a koje je posebno teško s obzirom na način izvršenja ili posljedice krivičnog djela i što bi puštanje na slobodu osumnjičenog rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda-uznemirenju javnosti, navodi se u saopštenju.

O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučiće Sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banjaluci.

Podsjećamo, Policija Republike Srpske uhapsila je profesora Nenada Suzića, koji je bio i ministar prosvjete Republike Srpske.

Povezane vijesti:

Seksualno zlostavljao djevojčicu: Priveden bivši ministar u Vladi Srpske

Univerzitet u Banjaluci: Preduzećemo sve mjere i radnje u cilju zaštite našeg integriteta

Rajčević: Moralno da Suzić bude suspendovan do okončanja istrage