latinica  ћирилица
07/06/2019 |  10:38 | Autor: TANЈUG

Crnogorskom funkcioneru stiglo prijeteće pismo iz Srbije

Crnogorska policija ispituje sve okonosti u vezi sa prijetećim pismom, koje je poslanik vladajuće DPS Miodrag Vuković, dobio navodno iz Beograda, piše "Dan".
Miodrag Vuković -
Miodrag Vuković

Vuković je tom podgoričkom listu rekao da je o pismu dao izjavu policiji, koja ga je informisala da se ispituju sve okolnosti i da je o svemu obaviješten i Interpol, prenijela je RTCG.

On tvrdi da u pismu piše da je "izvjesna osoba iz glavnog grada Srbije angažovala bandu u Novoj Varoši čiji članovi treba da pređu crnogorsku granicu i povrijede njega i članove njegove porodice".

- Nisam uplašen, ali jesam zaista zabrinut. Tokom razgovora sa policijskim službenicima zajedno smo konstatovali da je vrag odnio šalu. Poznati su moji stavovi i ocjene o procesima u zemlji i regionu, u parlamentu sam 30 godina i nije prvi put da se atakuje na mene - kazao je Vuković.

Pismo je, kaže, dobio na adresu parlamenta i da je generalni sekretar odmah o svemu informisao policiju.

U međuvremenu je utvrđeno da firma i lice koji se navodi kao potpisnik tog pisma ne postoje, a ispituje se sve u vezi sa imenima osoba koja su navodno iz Nove Varoši.

- Mi živimo u vremenu radikalizacije političkih prilika, gdje se nerijetko javljaju pojedinci na sve spremni, navodno pod firmom odbrane nekih vrijednosti i političkih stavova. Logično je biti zabrinut - rekao je Vuković.

Napomenuo je i da je već 20 godina kolumnista beogradskog “Svedoka“ i da su zato njegovi politički poznati i u Srbiji.