latinica  ћирилица
07/06/2019 |  14:17 ⇒ 14:20 | Autor: RTRS

Pješačka zona u centru Banjaluke i ovog ljeta

Dio glavne ulice u centru grada i ovog ljeta biće vikendom pretvoren u pješačku zonu.
Pješačka zona Banjaluka (Foto: mojkontakt.com) -
Pješačka zona Banjaluka (Foto: mojkontakt.com)

Kako su naveli iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve, početak je predviđen za ovaj vikend, odnosno od 18 časova u subotu 8. juna pa do 5.00 časova u ponedjeljak 10. juna.

U tom periodu, Ulica kralja Petra I Karađorđevića će na dijelu od hotela Bosna do Ulice Marije Bursać biti zatvorena za sve četvorotočkaše, odnosno biće pretvorena u pješačku zonu u kojoj će moći slobodno se kreću pješaci i igraju mališani.

Ovo će biti treća godina zaredom kako se praktikuje da u drugoj polovini godine oko tri mjeseca vikendom dio Ulice kralja Petra I Karađorđevića bude zabranjen za sva motorna vozila.

-Tako promovišemo zdrav način života, ekologiju i održivi razvoj. I ovog ljeta u novofomiranoj pješačkoj zoni ponudićemo dodatni sadržaj, poput rolerijade, biciklijade, mini dječijeg golfa, porodična takmičenja i dr. Uz ovu aktivnost, sistem za iznajmljivanje bicikala, punjačima za električna vozila, izgradnjom teretana u prirodi i trim staza, Banjaluka se jasno opredjeljuje za promociju zdravog načina života i razvoj nemotorizovanog saobraćaja – zaključili su iz resornog odjeljenja.

Prošle godine, ova aktivnost je počela u junu i trajala je do septembra, a centralna ulica je bila zatvorena za sva motorna vozila od subote od 18 časova do četiri časa u ponedjeljak.

Izvor: banjaluka.rs.ba