latinica  ћирилица
07/06/2019 |  18:24 ⇒ 18:30 | Autor: sputniknews.com

Zlatna zvijezda Foruma: Svi bi da vide ruskog konkurenta bentliju i rols rojsu (VIDEO)

Јedan od najfotografisanijih eksponata Međunarodnog ekonomskog foruma u Sankt Peterburgu je automobil ruske proizvodnje aurus senat u zlatnoj boji za koga zapadni mediji kažu da je direktan konkurent bentliju i rols rojsu.
Automobil ruske proizvodnje aurus senat u zlatnoj boji (Foto: © Sputnik / Olivera Ikodinović) -
Automobil ruske proizvodnje aurus senat u zlatnoj boji (Foto: © Sputnik / Olivera Ikodinović)

Aurus je parkiran u glavnom holu Ekspoforuma, a gosti i učesnici Ekonomskog foruma mogu da naprave selfi pored ovog sedana, s obzirom da je specijalno za fotografisanje postavljena selfi-kamera.

Pojedini visoki gosti imali su čak i priliku da sjednu za volan ovog luksuznog automobila.

Proizvođač kompanija NAMI je precizirala da je na forumu predstavljen prototip, a ne serijska verzija aurusa. Cijena i zvaničan start prodaje nisu objavljeni, ali se ranije pisalo da za vozilima marke aurus vlada veliko interesovanje i da je više od 500 porudžbina stiglo.

Očekuje se da će prve isporuke u maloprodaji početi 2020. godine. Mediji spekulišu da će najjeftiniji model marke aurus koštati najmanje 10 miliona rubalja (oko 136 hiljada evra).

Inače, aurus je tržišni naziv za limuzine iz projekta Kortež, koji predviđa proizvodnju automobila, prije svega, za ruske zvaničnike.

Ruski predsednik Vladimir Putin se prvi put provozao u blindiranoj verziji aurusa na dan kada je inaugurisan. Kabriolet verziju javnost je imala priliku da vidi na Paradi pobjede u Moskvi, 9. maja, kada je na Crvenom trgu tokom vojne parade u njemu ruski ministar odbrane Sergej Šojgu primio raport na Paradi pobjede.