latinica  ћирилица
08/06/2019 |  08:48 | Autor: B92

Toronto na korak od titule

Toronto Reptorsi na pragu su pobjede u velikom finalu NBA lige i osvajanja šampionskog prstena.
Toronto-Golden Stejt (Foto:www.swaggermagazine.com) -
Toronto-Golden Stejt (Foto:www.swaggermagazine.com)

Reptorsi su došli do vođstva od 3-1 u seriji finala lige pobjedom na gostovanju protiv Golden Stejt Voriorsa rezultatom 105:92.

Ovom pobjedom ekipa iz Kanade je napravila drugi "brejk" zaredom i došla na korak od skidanja krune aktuelnom prvaku svijeta, prvi put u istoriji ove franšize.

Golden Stejt je dobro počeo meč i tokom prve dionice imao i dvocifrenu prednost. Oni su održavali rezultatski plus, a na poluvremenu su gosti uspjeli blago da umanje zaostatak (46:42).

U trećoj četvrtini viđen je potpuni potop Voriorsa - Reptorsi su u tih 12 minuta igre bili bolji sa 37:21.

Gosti su sa +12 ušli u posljednji dio igre i tek u ulasku u posljednjih par minuta ispustili dvocifrenu preednost. Voriorsi su smanjili na -8, ali je uslijedila serija Toronta od 6:0 za potvrdu pobjede.

Voriorsi su bili jači za Kleja Tompsona u ovom meču, koji je propustio prethodni, ali i dalje bez Kevina Durenta.

Upravo je Tompson bio najefikasniji sa 28 poena, a pratio ga je Stef Kari sa jednim manje. Drejmond Grin je bio blizu tripl-dabla sa deset poena, devet skokova i 12 asistencija.

Značajno su podbacili Andre Iguadala, koji je za 38 minuta postigao tri poena, i Demarkus Kazins, koji je za 15 minuta postigao šest poena i imao četiri skoka.

Reptorse je predvodio nezaustavljivi Kavaj Lenard sa 36 poena i 12 skokova, ostvarivši 14. partiju sa 30+ poena u ovogodišnjem plej-ofu.

Serž Ibaka je imao 20, Paskal Sijakam 19, a Kajl Lauri deset poena (3/12 iz igre) i sedam asistencija.

Serija se sada seli u Kanadu, gdje će Reptorsi dočekati Voriorse u utorak.

Ekipe koje gube 3-1 u finalu NBA lige su samo jednom iz 34 pokušaja uspjele da preokrenu i dođu do titule (Klivlend protiv Golden Stejta 2016. godine).