latinica  ћирилица
08/06/2019 |  11:37 ⇒ 15:26 | Autor: RTRS

Kiša prekinula meč u petom setu kod prednosti Tima

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković i Austrijanac Dominik Tim nastavili su polufinalni okršaj Rolan Garosa prekinut juče zbog jake kiše. Ovaj meč možete pratiti u direktnom prenosu na RTRS.
Kiša na Rolan Garosu (foto: Twitter @lesoir) -
Kiša na Rolan Garosu (foto: Twitter @lesoir)

Novak Đoković (2) 2 6 5 7 1 

Dominik Tim (2) 6 3 7 5 4

Ponovo prekid zbog kiše! Na Novakovom servisu na izjednačenje pljusak je prekinuo duel. Tim je imao brejk loptu da definitivno prelomi meč, ali Đoković se izvukao...

Potvrđuje Tim brejk. Austrijanac na dva gema od finala....

I tako to obično bude, kada ne iskoristiš svoju priliku, protivnik te odmah kazni! Brejk Tima za vodstvo od 3:1 u odlučujućem petom setu. Ponovo je mreža bila saveznik Tima, po ko zna koji put u ovom meču....

Brejk prilika i izlazak na mrežu ostali su neiskorišćeni! Šteta velika, jer po prvi put u meču Đoković bi imao prednost na svojoj strani. Ovako Tim "čupa" izuzetno važan gem. 

Težak gem Đokovića, ali uspio je! Poslije osam minuta borbe na svoj servis, dolazi do izjednačenja. 

Tim veoma sigurno ulazi u peti odlučujući set. Ima početno vodstvo. 

Igraće se peti set! Bravo Novače, još jednom je srpski as pokazao da je sve u glavi. Vratio se iz mrtvih, i sada je momentum na njegovoj strani. 

Brejk! Od gema do provalije do gema za potpuni povratak u meč! To je Novak Đoković, najbolji teniser svijeta, koji se na Rolan Garosu bori da postane možda i najbolji u istoriji ovog sporta. 

Ipak, čelični živci donose Novaku gem! Ponovo na početku 5:5 je....

Tim je na jedan gem od meča! Pomalo nestvarno zvuči, ali je tako. Ima li Đoković snage da izvuče ovaj meč? 

Vraća Tim brejk! Ponovo smo na početku, ali psihološka prednost ide na stranu Đokovićevog rivala. 

Osvaja Tim svoj servis, iako je Novak imao 0:15 i 15:30, sa dvije neprisiljene greške olako je prepustio gem Austrijancu. 

Kakav gem Đokovića! Bez izgubljenog poena, i sa tri vinera dolazi do prednosti 4:2......Smiješi nam se peti set.

Brejk na brejk! Vraća najbolji teniser planete prednost na svoju stranu. Sada je potrebna mirna glava da bi se konačno potvrdio taj brejk.

Nažalost, Tim odmah pravi ribrejk! Ponovo je mreža bila saveznik Dominika, koji koristi treću brejk lopticu za poravnanje u četvrtom setu. 

Da, da, da....Brejk je tu! Dobra igra Novaka, sigurniji je bio na mreži i prvi dolazi do prednosti u četvrtom setu. 

Đoković bez problema osvaja svoj servis gem. Da li je došlo vrijeme za napad na servis Tima.....

Prvi gem na startu četvrtog seta pripada Timu, za čiji razorni forhend Đoković za sada nema odgovora. 

Nevjerovatno koliko je prilika Đoković propustio da dođe do tajbreka. Istina, imao je i Tim četiri set lopte, ali najviše zahvaljujući greškama Novaka, pogotovo nepotrebnim izlascima na mrežu. 

 

Prvi gem Tima koji je dobio nešto lakše otkako je meč nastavljen. Novak ponovo servira za ostanak u trećem setu i za tajbrek. 

Novo izjednačenje! Evidentno je da Novak mnogo lakše osvaja svoje gemove od Austrijanca. 

Imao je Novak dvije brejk prilike, ali Tim se ovaj put izvukao. Mogao je Đoković u potpunosti da preokrene meč na svoj mlin, ovako sada servira za opstanak u trećem setu. 

Evo Novaka potpuno u igri! Sada je 4:4, nekoliko sjajnih poena na obje strane, ali srpski as je za nijansu bio bolji. 

Evo brejka! Vraća se Đoković potpuno u igru. Mnogo bolje je ušao u meč za razliku od jučašnjeg dana......

Dobar gem Novaka. Lako smanjuje na 2:4. 

Šteta! Imao je Đoković brejk loptu da se potpuno vrati u meč, ali Tim je sjajnim servisima i prije svega forhendom spasio početni servis, i otišao na 4:1. 

----------------------------------------------------------------------------------------------

Meč je prekinut u petak predveče zbog nevremena i najave kiše, pri rezultatu 1:1 u setovima i vođstvu Tima od 3:1 u trećem dijelu igre.

Pobjednika ovog meča sutra u finalu čeka Španac Rafael Nadala, koji je juče bio bolji od Švajcarca Rodžera Federera u tri seta.

Duel Novaka i Tima obilježio je jak vjetar i povremena kiša. Takvi uslovi na kraju su postali preveliki problem organizatorima i igračima, pa je donesena odluka da se meč pomjeri za danas.

Reporterka Eurosporta Barbara Šet prvobitno je neodgovorno prenijela informaciju da je Novak Đoković napustio kompleks Rolan Garosa prije nego što su organizatori donijeli odluku da odlože duel, a direktor turnira Gi Forže je nedugo zatim to i zvanično demantovao.

Novakov izgubljen prvi set u polufinalu prvi je takav vid neuspjeha na cijelom turniru. U međusobnim susretima srpski teniser ima prednost od 6-2.

Ukoliko Đoković trijumfuje u Parizu, po drugi put će biti istovremeni vlasnik sva četiri Grend slema na Turu i osvojiti takozvani "Đoker slem".

Rolan Garos se igra za ukupni nagradni fond od 42,661 miliona evra.

Ovaj meč, kao i finala u obje konkurencije možete pratiti u direktnim prenosima na RTRS.