latinica  ћирилица
08/06/2019 |  18:06 ⇒ 18:07 | Autor: SRNA

Kod Gacka spriječeno krijumčarenje 10 kilograma marihuane

Pripadnici trebinjske Јedinice granične policije i Policijske uprave Trebinje spriječili su na području Gacka krijumčarenje 10 kilograma marihuane, koja je pronađena tokom kontrole vozila "pasat" crnogorskih registarskih oznaka.
Policija Trebinje - Foto: RTRS
Policija TrebinjeFoto: RTRS

Iz Granične policije BiH saopšteno je da je automobil kontrolisan sinoć na sporednom putu iz Ravnog prema Gacku, te da je vozač "pasata", crnogorski državljanin čiji su inicijali A.A. /34/, pobjegao u pravcu Crne Gore nepreglednim kršovitim terenom.

Pregledom "pasata" službenici su otkrili 12 paketa opojne droge ispod sjedišta, u podvozju i u branicima, zbog čega će pripadnici Јedinice granične policije Trebinje podnijeti Tužilaštvu BiH izvještaj protiv državljanina Crne Gore zbog neovlaštenog prometa opojnim drogama.

- Opojna droga, vozilo, dva mobilna telefona i drugi predmeti biće predati Sudu BiH. Aktivnost na sporednom putu iz Ravnog prema Gacku, tokom koje je spriječeno krijumčarenje narkotika, rezultat je zajedničkog rada službenika Granične policije BiH i MUP-a Republike Srpske - navedeno je u saopštenju.

Iz Granične policije BiH poručuju da na istoku i sjeveroistoku BiH imaju podršku 124 službenika iz Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, Agencije za istrage i zaštitu BiH i MUP-a Republike Srpske, koji su u koordinaciji pripadnika Granične policije BiH angažovani u nadzoru graničnog pojasa s ciljem sprečavanja ilegalnih migracija.