latinica  ћирилица
09/06/2019 |  09:03 ⇒ 10:20 | Autor: srpskainfo.com

Osumnjičeni za ubistvo u Sarajevu izvršio samoubistvo, dvojica uhapšena (VIDEO)

Sarajevska policija uhapsila je dvije osobe za koje se sumnja da su učestvovali odnosno počinili ubistvo Amara Kapidžića u naselju Sokolović Kolonija u subotu oko 19 časova.
Policija Sarajevo - Foto: klix.ba
Policija SarajevoFoto: klix.ba

Treća osoba za kojom se tragalo je izvršila samoubistvo, saznaje Klix.ba.

– U toku noći na području Kantona Sarajevo su uhapšene osobe inicijala A.I. (23) i A.Š. (19), potvrdila je portparol MUP Kantona Sarajevo Suvada Kuldija. Treća osoba za kojom se tragalo, inicijala A.K. (29) na području Konjica je izvršila samoubistvo.

Tokom cijele noći službenici MUPKS u saradnji s kolegama iz drugih policijskih agencija su radili na identifikaciji i pronalasku počinioca.

U pucnjavi koja se dogodila u subotu naveče u ulici Francuske revolucije poginuo je Amar Kapidžić ispred svoje porodične kuće. Prema prvim informacijama napadač je u Kapidžića ispalio četiri metka, a zatim pobjegao.

Uslijedili su uviđaj i istraga, a zatim i opsežna potraga za osobama koje su učestvovale u likvidaciji. Poznato je da je ubijeni Ammar Kapidžić bio član Odbojkaškog kluba Ilidža. Policija nastavlja rad na rasvjetljavanju slučaja.