X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
09/06/2019 |  19:00 ⇒ 10/06/2019 | 08:44 | Izvor: SRNA

Afera u režiji OBA BiH

Slučaj "Potkivanje", koga mediji u Federaciji BiH slasno nazivaju aferom, a u kojoj se na tapetu našao predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH, Srbin u Sarajevu, Milan Tegeltija, za navodne koruptivne radnje i trgovanje istragama, osmišljena je u Obavještajno-bezbjednosnoj agenciji BiH, potvrdio je portalu Infosrpska izvor iz zapadnih dipomatskih krugova u Sarajevu.
OBA BiH - Foto: RTRS
OBA BiHFoto: RTRS

- Zadatak da priču o navodnoj koruptivnosti Milana Tegeltije medijski prezentuje javnosti i javnost u BiH ubijedi u ovu obavještajnu prevaru dobio je glavni medijski manipulator Obavještajno-bezbjednosne agencije Avdo Avdić putem portala Žurnal info, neslužbenog glasila ove agencije - potvrdio je izvor Infosrpske.

Diplomatski izvori ovog portala navode da je "Avdić na stalnoj direktnoj liniji sa direktorom OBA Osmanom Mehmedagićem Osmicom, a u Banjaluci sa načelnikom Odjeljenja za suprostavljanje organizovanom kriminalu u centru OBA Banjaluka, Sandrom Kočićem.

- U potrazi za nekom jakom pričom i spinom koji bi u drugi plan stavio temu godine - da ovako nemoguća državna zajednica BiH ni osam mjeseci poslije izbora nema formiran Savjet ministara, za šta su u većem dijelu Evrope shvatili da odgovornost snosi SDA i bošnjački političari, što i te kako frustrira Bakira Izetbegovića - pojavio se slučaj "Potkivanje" gdje bi trebalo diskreditovati Tegeltiju i time priču o neformiranju vlasti gurnuti pod tepih - ističe se u tekstu.

Portal Infosrpska navodi da je i krenula priča na sva zvona, sve sa igrokazom, konjem iz Banjaluke koji je došao pred OHR u Sarajevo, tražeći od visokog predstavnika da "odsječe glavu Tegeltiji", jer ne može državna zajednica BiH funkcionisati ako se to ne uradi.

- Da sa Tegeltijom ne možemo u Evropu, a sa Inckom možemo, potvrdili su i momci iz banjalučkog konjevođačkog udruženja Restart koji za svoje pošalice dobijaju 2.000 evra mjesečno od svojih stranih mentora, koji pripomažu i Avdu Avdića i mnoge druge, a sa idejama i OBA BiH - naglašava se u tekstu.

- Neka Tegeltija padne, onda će BiH da krene, a to što nemamo vlasti ne treba da marimo. Važno je da je OBA tu i da nam, zahvaljujući njoj, nikad nije dosadno - zaključuje se u tekstu.