X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
09/06/2019 |  20:50 | Izvor: SRNA

Dodik i Cvijanović: Avionski povezati Srpsku i Rusiju

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da postoji zainteresovanost za uvođenje avionske linije između Republike Srpske i Rusije, jer bi bilo lakše ostvarivati kontakte, povezali bi se privrednici, a bio bi omogućen i dolazak ruskim turistima.
Dodik i Cvijanovićeva - Foto: RTRS
Dodik i CvijanovićevaFoto: RTRS

- Uzeli smo na sebe obavezu da vidimo kako ćemo riješiti pitanje komunikacije. To je svakako povezivanje putem aerodroma i aviona - rekao je Dodik za ATV.

On je dodao da postoji zainteresovanost, ali prvo mora da se izvrši anketa na osnovu koje bi imali uvid kako sve to organizovati.

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović smatra da je interes za povezivanje Srpske i Rusije avionskim letom obostran, te da će do toga sigurno doći.

- Nema razloga da ne povežemo Banjaluku i Sankt Peterburg. Svakako da se i ta tema nametnula i biće aktuelna i u budućnosti. Dakle, sada postoje pretpostavke. Moramo da nađemo koji su to aranžmani, zainteresovane kompanije koje bi mogle da odrađuju posao. To nismo izgubili iz vida ni mi, ni oni u Sankt Peterburgu. Prema tome, sigurna sam da će se desiti - rekla je Cvijanovićeva.