latinica  ћирилица
10/06/2019 |  07:59 | Autor: SRNA

Odron na pravcu Banjaluka-Crna Rijeka

Na magistralnom putu Banjaluka-Crna Rijeka, u mjestu Surjan, saobraćaj se odvija otežano, jednom trakom, zbog odrona na kolovoz, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.
Put - Foto: RTRS
PutFoto: RTRS

Na ostalim putevima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH saobraćaj se odvija nesmetano, a na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Vidljivost je, zbog magle, smanjena na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove.

Zbog sanacije klizišta, na auto-putu Gradiška-Banjaluka, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja, pa je neophodna opreznija vožnja i poštivanje saobraćajne signalizacije.

U toku je postavljanje kamera za kontrolu brzine na auto-putu Gradiška-Banjaluka, lokalitet Mahovljanske petlje, zbog čega je izmijenjen režim odvijanja saobraćaja.

Na istom auto-putu, zbog izgradnje naplatne stanice "Čatrnja" izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja.

U toku je izgradnja i sprovođenje privremenog sistema naplate putarine na auto-putu "9. januar", Banjaluka-Doboj, na petlji Mahovljani, zbog čega je na ovom lokalitetu izmijenjen režim odvijanja saobraćaja.

Zbog deminiranja terena na deminerskom radilištu "Klakari Donji osam, 13 i 14", opština Brod dolazi do privremenih obustava saobraćaja na dionici magistralnog puta Brod-Odžak radnim danima od 8.00 do 15.00 časova, u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja saobraćaja.

Režim odvijanja saobraćaja, zbog radova, izmijenjen je na dionici magistralnog puta Banjaluka /Rebrovac/-Čelinac i na dionici Čelinac-Kotor Varoš. Saobraćaj se odvija naizmjenično jednom trakom.

Zbog oštećenja nadvožnjaka kod NIS petrol pumpe u Trnu, saobraćaj se preko nadvožnjaka odvija jednom trakom, dok teretna vozila ne saobraćaju.

Saobraćaj se na dionici magistralnog puta Krupac-Bogatići, na području opština Istočna Ilidža i Trnovo, odvija naizmjenično, jednom trakom, zbog izgradnje male hidroelektrane Krupac na rijeci Željeznici.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Zbog aktiviranih klizišta, jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraćaj se odvija na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo, u mjestu Ljubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Lopare /Mačkovac/-Čelić.

Saobraćaj je zbog pokretanja klizišta, potpuno obustavljen na lokalnom putu Svodna-Brezici, opština Novi Grad.

S ciljem promocije nemotorizovanog saobraćaja u Banjaluci će do ponoći biti obustavljen saobraćaj u Ulici Kralja Petra Prvog Karađorđevića, na dijelu od Ulice Marije Bursać do Trga srpskih vladara.

Saobraćaj je zabranjen svim vozilima u Ulici Gavrila Principa, na dijelu od Zelenog mosta do Ulice Miloša Obilića, te u Ulici Branka Morače, na dijelu od Zelenog mosta do Kozarske ulice u Banjaluci, osim vozilima stanara.

Zbog izgradnje Istočnog tranzita, obustavljen je saobraćaj u Krfskoj ulici, na dijelu od Ulice cara Lazara do Ulice Patrijarha Arsenija Čarnojevića.

Zbog radova u tunelu Vranduk dva, na magistralnom putu Zenica-Nemila, saobraća se jednom trakom naizmjenično. Tokom dana, zbog pojačane frekvencije vozila na ovoj dionici, formiraju se duže kolone u oba smjera.

Saobraćaj za teretna vozila i autobuse zabranjen je na graničnom prelazu Brčko-Gunja, zbog bezbjednosnih razloga.