latinica  ћирилица
10/06/2019 |  08:21 | Autor: TANЈUG

Krstajić pred Litvaniju: Nisam razmišljao o ostavci

Selektor Srbije Mladen Krstajić rekao da ne razmišlja o ostavci pred duel sa Litvanijom, jer smatra da bi to bilo neozbiljno sa njegove strane.

Poslije najtežeg poraza u istoriji zemlje od osamostaljenja, selektor "orlova" tvrdi da je najveći krivac. Ipak, o ostavci ne govori. Bar ne prije duela sa Litvanijom.

- Izgubili smo bitku, nismo izgubili rat. Јa sam na čelu moje vojske i tako se ponašam. Nisam razmišljao o ostavci, jer već danas nas očekuje nova utakmica. Ostaviti ekipu na cijedilu sada bi bilo neozbiljno s moje strane. Kada prođe taj meč pričaćemo - rekao je Krstajić na konferenciji za medije.

Predsjednik Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza se izvinio zbog teškog poraza i rekao da će se o svemu pričati nakon meča sa Litvancima.

- I poslije meča sam rekao da preuzimam odgovornost. Utakmica je bila i prošla, doživjeli smo debakl, desio se takav dan i ne možemo da ga vratimo. Јedino možemo da pobijedimo u narednoj utakmici i onda da se naredna dva i po mjeseca spremamo za nastavak kvalifikacija. Nikad nisam bježao od odgovornosti i šta god da Fudbalski savez odluči, tako će biti - rekao je Krstajić. 

On od svoje ekipe očekuje mnogo više u meču sa Litvanijom, i pozvao naciju da podrži reprezentaciju.

- Protiv Litvanije je potpuno drugačija utakmica. Naravno da će dosta toga biti drugačije u odnosu na meč sa Ukrajinom. Igrači su pravi profesionalci, žao mi je, ponavljam što se dogodio poraz, ali ako sada budemo kukali do septembra, ništa nećemo da uradimo - zaključio je Krstajić.

Meč Srbije i Litvanije na programu je u ponedjeljak od 20.45.