latinica  ћирилица
10/06/2019 |  10:16 ⇒ 14:47 | Autor: RTRS

Migrant napao djevojke u Bihaću (FOTO)

Migrant, čiji identitet nije poznat, napao je noćas dvije djevojke u centru Bihaća, javlja Kliks.
Bihać - Foto: RTRS
BihaćFoto: RTRS

Kliks prenosi da se napad dogodio u blizini poslovnog objekta Agram i da je migrant napao Elmu Rekić i njenu sestru, nanijevši im lakše fizičke povrede.

Rekićeva je na Fejsbuku napisala da je napadnuta dok se vraćala kući sa sestrom iz subotnjeg izlaska.

- Po samom izlasku iz kluba Bistro primijetile smo dvije nepoznate osobe kako nas prate, dva koraka iza nas. Dobacivali su i smijali se sve vrijeme. O čemu su razgovarali naravno da nismo znale, jer su govorili na samo njima poznatom jeziku. U strahu koji nas je obuzeo nismo znale kako da reagujemo pa smo odlučile stati kako bi oni prošli, te smo usporile. Međutim, nastavili su i pratili nas kako bi na kraju sjeli na stepenice kod "Djevojke s Une" - napisala je ona.

Rekićeva dalje navodi da im je na parkingu u centru Bihaća, pored poslovnog objekta Agram, muškarac koji ih je pratio, prišao s leđa, te da je skočio na njenu sestru koju je oborio na pod i koja je tom prilikom zadobila lakše fizičke povrede.

Navodi da je i ona, u pokušaju da pomogne sestri, zadobila lakše fizičke povrede i da su im ukradene lične stvari - dva mobilna telefona i torbica.

- Posebno hvala jednom momku koji je uspio uhvatiti tog monstruma i vratiti nam stvari koje nam je otuđio - napisla je Rekićeva.

Ona se pita do kada će građani Bihaća biti u strahu od migranata i sve češćih napada.