latinica  ћирилица
10/06/2019 |  14:32 ⇒ 16:56 | Autor: RTRS

Zvaničnici uputili telegrame saučešća povodom smrti Kovačevića

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović uputila je telegram saučešća porodici preminulog predsjednika Skupštine Saveza logoraša Republike Srpske Spasoja Kovačevića i Savezu logoraša Republike Srpske.
Palata predsjednika Republike Srpske - Foto: RTRS
Palata predsjednika Republike SrpskeFoto: RTRS

- Spasoje Kovačević ostaće upamćen kao iskreni rodoljub i veliki borac za dokazivanje potpune istine o stradanju Srba u proteklom ratu i ostvarivanje prava logoraša. Njegov odlazak je nenadoknadiv gubitak za porodicu, prijatelje, saradnike ali i za cijelu zajednicu - navela je Cvijanovićeva u telegramu.

Predsjednica Srpske je navela da je sa žaljenjem sprimila tužnu vijest o smrti Kovačevića.

- U ime građana Republike Srpske i svoje ime upućujem vam izraze iskrenog saučešća i dubokog saosjećanja - navodi se u telegramu saučešća.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković uputio je telegram saučešća povodom smrti predsjednika Skupštine Saveza logoraša Republike Srpske Spasoja Kovačevića i istakao da će Kovačević ostati upamćen kao beskompromisan borac za otkrivanje istine o stradanju srpskog naroda u proteklom ratu, kao i za ostvarivanje prava logoraša.

- S tugom i žaljenjem sam primio vijest o smrti Kovačevića. Njegov odlazak je nenadoknadiv gubitak za porodicu, ali i za Republiku Srpsku, za čije se očuvanje istinski borio - navedeno je u telegramu.

Višković je telegram saučešća uputio porodici Spasoja Kovačevića i Savezu logoraša Republike Srpske u ime Vlade Republike Srpske i svoje ime.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik uputio je danas telegram saučešća porodici preminulog predsjednika Skupštine Saveza logoraša Srpske Spasoja Kovačevića i Savezu logoraša, ističući da je preminuo jedan od velikih rodoljuba, veliki borac i čovjek.

- Sa žaljenjem i tugom sam primio vijest o smrti Spasoja Kovačevića. Njegova smrt je veliki gubitak ne samo za njegovu porodicu, već i za Savez logoraša i cijelu Republiku Srpsku - istakao je Dodik u telegramu saučešća.

Dodik je uputio izraze saučešća i dubokog saosjećanja sa bolom porodice Kovačevića, saopšteno je iz kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH.