latinica  ћирилица
10/06/2019 |  14:47 ⇒ 20:12 | Autor: RTRS

Brankica Mihajlović - jedan od najboljih ambasadora Srpske

Proslavljenoj odbojkašici Brankici Mihajlović, koja igra za reprezntaciju Srbije, danas je u rodnom gradu Brčkom, uručeno rješenje o državljanstvu Republike Srpske. Rješenje je uručila ministar uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Lejla Rešić.

Grad Brčko, sinonim je grada odbojke. Već pet decenija bračnski parket iznjedrava i reprezentativce i reprezentatvike. Biser među njima je i Brankica Mihajlović, kojoj je danas uručeno državljanstvo Republike Srpske.

- Meni je izuzetna čast što imam entitesko držvljanstvo Republike Srpske. Iako sam građanin BiH, sticajem okolnosti igram za repezentaciju Srbije. Rođena sam u Brčkom. Iskoristila bih ovu priliku da pošaljem poruku ljubavi. Želim da širim ljubav prema svima i nadam se da to svi razumiju rekla je Brankica

Ministar Lejla Rešić je Mihajlovićevoj uručila cvijeće i poklone i istakla da je ova odbojkašica jedan od najboljih ambasadora Srpske.
 
- Mi smo posebno srećni i ponosni što je Brankica izabrala Republiku Srpsku, da je na ovaj način promoviše. Drago nam je što nije zaboravila gdje pripada. Ona je jedan od naših najboljih ambasadora i na to uvijek moramo biti ponosni - rekla je Rešić.

Dodjeli entitetskog državljanstva Mihajlovićevoj prisustvovao je i gradonačelnik Brčkog Siniša Milić, koji joj je čestitao na toj odluci.
 
- Nama je na ponos i čast da je naša sugrađanka jedna od najboljih odbojkašica svijeta - rekao Milić.
 
On je dodao da je, kada je u pitanju entitetsko državljanstvo, ta materija uređena entitetskim zakonima o državljanstvu.
 
- Mi ovdje u Brčkom imamo svoj Zakon o izboru i promjeni entitetskog državljanstva, budući da je to i obaveza prema izbornom zakonodavstvu BiH. Dakle, Brankica je na ovaj način, ispunila svoju zakonsku ovavezu, ali drago nam je da je prilikom tog opredjeljenja izabrala entitetsko državljanstvo Republike Srpske - istakao je Milić.

Uručenje rješenja o državljanstvu Republike Srpske, Brankici Mihahjlović, obavljeno u kancelariji Vlade Republike Srpske, u Brčkom.