latinica  ћирилица
10/06/2019 |  15:16 | Autor: SRNA

Faraž: Poštovanje referendumske volje ili krah sistema

Najdžel Faraž, lider stranke "Bergzit", stvarni je šef engleskih konzervativaca i svih koji žele da referendum o izlasku Britanije iz EU napokon bude proveden, jer su vladajući torijevci pred nestankom zbog nemoći da to učine, navode britanski mediji.
Najdžel Faraž - Foto: www.politika.rs
Najdžel FaražFoto: www.politika.rs

Faraž putem britanskih medija upozorava da će uništiti dvostranački sistem u Britaniji i izbrisati i torijevce i laburiste tako što će osporiti naredne izbore za britanski parlament, ako Britanija konačno ne napusti EU.

Gardijan navodi da je pobjeda novoformirane stranke "Bregzit" svojevrsna odmazda birača, koji su bijesni zbog neuspjeha vlade da riješi pitanje izlaska iz EU.

Na izborima za Evropski parlament "Bregzit", koji je formiran tek par sedmica prije glasanja, preuzeo je veliki dio birača torijevaca.

Britanci, ipak, žele odlazak iz EU i realizaciju referendumske volje, uprkos tvrdnjama britanskih medija naklonjenih Briselu, koji su iznosli apokaliptične scenarije o tome kako će Britanija propasti ako istupi iz Unije.

Desničarski američki portal Brajtbart, koji je stajao iza kampanje Donalda Trampa u SAD, prognozirao je ovakav rasplet u Britaniji i najavio de će Britanija, na kraju izaći iz EU sa ili bez dogovora sa Briselom.

Migranti, socijalna pitanja i želja Britanaca da kao stara kolonijalna sila, ne zavise ni od koga odredili su sudbinu Britanije u EU.

Bitance je posebno iritirala priča o čvršćoj Evropi, nekoj vrsti federacije, što im nikako nije odgovaralo.

Referendum je bio 2016. i vrijeme je da Britanije napokon ode iz Unije - poručuje Faraž putem ostrvskih medija.