X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Tvoje lice zvuči poznato
10/06/2019 |  16:58 ⇒ 17:10 | Izvor: SRNA

"Analizirati miješanje stranaca u rad institucija"

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas u Banjaluci da se OHR i neke ambasade stalno upliću u rad pravosuđa BiH i da je zbog toga važno da se uradi analiza takvih miješanja u rad institucija.

Dodik je rekao novinarima da je svima poznato da je reforma pravosuđa BiH kreirana u okviru OHR-a i da sada oni govore da stanje u toj oblasti nije uređeno...

- A kada mi to govorimo, onda nas optužuju da se miješamo u pravosuđe, da ga pritiskamo... Osnovno je pitanje kako neko sa strane može da vrši pritisak na domaće institucije, a oni unutra ne mogu da traže ni odgovornost onih koji rade u tim ustanovama - rekao je Dodik, komentarišući izjavu potpredsjednika Visokog sudskog i tužilačkog savjeta /VSTS/ Ružice Јukić, koja se požalila Predsjedništvu BiH da se pojedine strane diplomate upliću u rad pravosudnih institucija.

On je ocijenio da pravosuđe u BiH ničemu ne služi osim što proizvodi afere, naglasivši da postojanje Suda, Tužilaštva i VSTS-a nije predviđeno Ustavom na nivou BiH.

- Ponoviću, to je bila kreacija visokih predstavnika koja je urađena na neustavan i nezakonit način - konstatovao je Dodik.