latinica  ћирилица
10/06/2019 |  17:10 | Autor: SRNA

Đokić-Skenlan: Srpska treba da iskoristi potencijale

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić i supervizor za distrikt Brčko Majkl Skenlan istakli su danas da Republika Srpska treba da iskoristi bogate potencijale i šanse kojima raspolaže i da se jedino vođenjem konstruktivnih politika može doći do pravih rješenja.
Sastanak u Banjaluci - Foto: RTRS
Sastanak u BanjaluciFoto: RTRS

Tokom sastanka je razgovarano o aktuelnoj ekonomskoj situaciji, o načinima unapređenja poslovnog ambijenta i privlačenju stranih investicija, saopšteno je iz Ministarstva energetike i rudarstva Srpske.

Oni su istakli važnost privlačenja stranih investicija i stavljanja svih raspoloživih resursa i kapaciteta u funkciju budućeg razvoja i prosperiteta.

Đokić je naglasio da se pitanje ekonomskog razvoja ne može odvojiti od promocije potencijala i iskorištavanja svih razvojnih šansi kojim zemlja raspolaže, što podrazumijeva dobro promišljen i dugoročan plan.

Skenlan je zahvalio Đokiću za aktivno angažovanje i napor koji čini na unapređenju poslovnog ambijenta kako u Republici Srpskoj, tako i u distriktu.

Osvrćući se na pitanje razvoja distrikta Brčko, Skenlan je istakao da su preduslovi za dalji razvoj povoljna poslovna klima, predvidivost i sigurnost u poslovanju, dobra i transparentna uprava, brze infrastrukturne promjene, kao i pronalaženje dugoročnog rješenja za snabdijevanje električnom energijom.

Sastanku održanom u kabinetu ministra energetike i rudarstva Republike Srpske prisustvovale su i zamjenik visokog predstavnika i šef OHR-a u Banjaluci ambasador Marijana Berec i ekonomski savjetnik Amela Kreho.