latinica  ћирилица
11/06/2019 |  08:28 ⇒ 08:29 | Autor: RTS

Ratnici smanjili razliku (VIDEO)

Košarkaši Golden stejta poslije dramatične borbe uspjeli su da nadigraju Toronto sa 106:105 u završnici petog meča i sa 3:2 u pobjedama izborili nastavak finalne serije. Šesti duel serije će se igrati između četvrtka i petka oko tri sata iza ponoći u Orakl areni.

Ratnici su odlično počeli meč i poveli a početkom druge četvrtine stižu i do dvocifrene prednosti uprkos novoj povredi Kevina Durenta koji je pokušao da se u ovom meču vrati na parket posle višemesečne pauze.



Kada se učinilo da neće biti neizvjesnosti o pobjedniku meča, Toronto u više navrata uspijeva da anulira prednost a onda je u završnici meča proradio Kavaii Lenard i doneo prednost svom timu.

Na pet minutado kraja Toronto je poveo sa 6 poena i činilo se da se spremaju za proslavu titule, ali na scenu stupa Stef Kari koji trojkom donosi izjednačenje. Toronto znatno usporava ritam a Ratnici vezuju tri trojke i vraćaju se u vođstvo.

Najefikasniji ugrač meča bio je Stef Kari iz pobjedničkog tima sa 31 poenom, osam skokova i sedam asistencija. Klej Tomson ga je pratio sa 26 poena, šest skokova i četiri asistencija.

Demarkus Kazins je duel završio sa 14 poena, a Drejmond Grin je bio na dve asistencije od tripl - dabla - imao je po deset poena i skokova i osam asistencija. Kevin Durent je odigrao samo 11 minuta i 57 sekundi, a postigao je 11 poena uz dva skoka.

U timu Toronta najefikasniji je bio Kavai Lenard sa 26 poena uz 12 skokova, šest asistencija i po dve ukradene lopte i blokade. Kajl Lauri dodao 18 poena, četiri skoka i šest asistencija, sa 17 poena pratio je Mark Gadsol, a Serž Ibaka je dodao 15 poena.

Naredni šesti meč finalne serije igraće se od 3 sata u noći između četvrtka i petka.