X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Zdravosfera
11/06/2019 |  08:57 ⇒ 08:57 | Izvor: Index.hr

Švedska: Muškarac prijetio bombama na stanici, policija ga ranila

Švedska policija ranila je sinoć muškarca na glavnoj željezničkoj stanici u Malmeu, nakon što su svjedoci rekli da je prijetio da nosi eksploziv i vatreno oružje.
Švedska policija (foto:AFP 2019 / Jonathan NACKSTRAND) -
Švedska policija (foto:AFP 2019 / Jonathan NACKSTRAND)

Glavno središte željezničkog saobraćaja na jugu Švedske zbog incidenta je bio evakuisano, a niko nije povrijeđen osim muškarca kog je iz vatrenog oružja pogodio policajac.

- Pozadina i razlog je prijeteće ponašanje muškarca. Nosio je dvije torbe i tvrdio da su u njima vatreno oružje i eksploziv - rekao je policijski dužnosnik Per-Olof Sojset na konferenciji za novinare, prenosi Index.hr.

Muškarcu, čiji identitet još nije utvrđen, pružena je medicinska pomoć, a torbe koje je nosio podvrgnute su kontroliranim eksplozijama, navode iz policije.

Muškarca su uhapsili zbog prijetnje, a među njegovim stvarima pronađeno je nekoliko ličnih dokumenata s različitim identitetima.

Iako je nejasno jesu li torbe sadržavale bilo kakve opasne predmete, Sojset je rekao da su službenici na mjestu incidenta morali da reaguju pod pretpostavkom da se radi o terorističkom činu.

Povećana je prisutnost policajaca na javnim mjestima u Malmeu, obalskom gradu sa oko 300.000 stanovnika. Želljznicki saobraćaj na toj relaciji je zbog istrage obustavljen, saopštili su regionalni i nacionalni željeznički prevoznici.