X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
11/06/2019 |  10:01 ⇒ 10:47 | Izvor: SRNA

Uhapšeno još jedno lice u okviru istrage o ubistvu Slaviše Krunića

Pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske pod nadzorom Republičkog tužilaštva jutros su u okviru istrage u vezi sa rasvjetljavanjem krivičnog djela teško ubistvo Slaviše Krunića i Žarka Pavlovića lišili slobode lice čiji su inicijali S.P.
Uviđaj kod porodične kuće Slaviše Krunića - Foto: RTRS
Uviđaj kod porodične kuće Slaviše KrunićaFoto: RTRS

Načelnik Odjeljenje za odnose sa javnošću MUP-a Srpske Mirna Miljanović rekla je da se lice S.P. može dovesti u vezu sa pružanjem pomoći izvršiocu krivičnog djela.

Miljanovićeva je naglasila da je jutros izvršen i pretres kuće Benedija Đukanovića, koji je u bjekstvu, i da su tom prilikom pronađeni predmeti koji mogu poslužiti u krivičnom postupku.

U okviru istrage ubistva Krunića do sada su uhapšeni radnik firme Sektor sekjuriti Rodoljub Gajić iz Banjaluke, koji je obezbjeđivao suprugu i djecu ubijenog Krunića, a za kojeg se sumnja da je odavao informacije osumnjičenima Benediju Đukanoviću i Emiliu Baldi.

Uhapšen je i Emilio Baldo, dok se za Benedijem Đukanovićem, drugim osumnjičenim i dalje traga.

U Glamočanima kod Banjaluke u noći između 22. i 23. aprila u pucnjavi su ubijeni vlasnik kompanija Sektor sekjuriti, Žitopeka, Žitoprodukt, Sektor ADS i Sektor ZOS Slaviša Krunić, jedan od njegovih pratilaca Žarko Pavlović i napadač Željko Kovačević, dok je drugi Krunićev pratilac ranjen.