latinica  ћирилица
11/06/2019 |  10:34 ⇒ 10:37 | Autor: SRNA

Beograd: Avganistanac osumnjičen da je platio ubistva dvojice migranata

Policija je uhapsila državljanina Avganistana koji je osumnjičen da je zbog sukoba oko novca od krijumčarenja migranata platio ubistva dvojice sunarodnika u Beogradu, saopšteno je danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.
Mjesto uviđaja (foto: Dejan Božić/RAS Srbija) -
Mjesto uviđaja (foto: Dejan Božić/RAS Srbija)

Muškarac čiji su inicijali A.S. osumnjičen je za podstrekivanje na teško ubistvo, te mu je određeno zadržavanje do 48 časova i biće, uz krivičnu prijavu, priveden Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Sumnja se da je on početkom juna došao u sukob sa Avganistancem čiji su inicijali K.K. zbog novca dobijenog od krijumčarenja ljudi i da je potom ponudio 300 evra državljaninu Avganistana da ga ubije.

- Kako se sumnja, sedamnaestogodišnjak je u saizvršilaštvu sa još jednim maloletnikom iz Avganistana to 5. juna i počinio - naveo je MUP.

Nakon hapšenja jednog od maloljetnika, uhapšeni A.S. je, kako se sumnja, u strahu da će biti uhvaćen i drugi maloljetnik i da će ujedno otkriti ko je nalogodavac, dao novac jednom licu da ga ubije, koje je 6. juna to i učinio.

Avganistanac Kamran Kan izboden je u srijedu, 5. juna, u tuči sa dvojicom migranata ispred jedne od kladionica u Karađorđevoj ulici, preko puta beogradske Autobuske stanice.

Policija je iste večeri uhapsila jednog maloletnika, dok je drugi osumnjičeni čiji su inicijali M.P. uspio da pobjegne, a njegovo tijelo sa više ubodnih rana pronađeno je sljedećeg dana blizu prihvatilišta za migrante u Krnjači.