latinica  ћирилица
11/06/2019 |  11:14 ⇒ 12:34 | Autor: RTRS

Sve više saobraćajnih nezgoda u Semberiji

U ovoj godini na područuju koje pokriva Policijska uprava Bijeljina dogodilo se 527 saobraćajnih nesreća u kojima je poginula jedna osoba, 24 osobe zadobile su teške, 102 osobe lakše tjelesne povrede, dok je u ostalim pričinjena značajna materijalna šteta.

Statistika pokazuje da su najčešći uzroci saobraćajnih nezgoda neprilagođena brzina vožnje, vožnja u alkoholisanom stanju, ali i neadekvatna saobraćajna infrastruktura.

Broj saobraćajnih nezgoda se iz godine u godinu povećava. Ipak ohrabruje činjenica da pojačana kontrola učesnika u saobraćaju te represivno-preventivne mjere daju rezultate, tvrde nadležni.

- Evidentirano je i iz saobraćaja isključeno 74 vozača, od čega 68 zbog voćnje pod djestvom alkohola i šest zbog vožnje pod dejstvom opijata i psihoaktivnih lijekova. Sa akcentom na kontrolu vozača dvotočkaša, evidnetirano je i sankciosani 130 vozača dovotočkaša - kaže Radenko Knežević, inspektor za saobraćaj.

I građane Bijeljine brine što se na ovom području događa sve više saobraćajnih nezgoda.

Smatraju da bi svi učesnici u saobraćaju, pješaci, biciklisti i vozači, trebalo da budu oprezniji.

U Semberiji je registrovano više od 40.000 motornih i više od 5.000 teretnih vozila i traktora.

Broj putničkih i motornih vozila se se iz godine u godinu povećava, a saobraćajna infrastruktura ostaje ista.

Policijska uprava Bijeljina uočene nedostatke i mjere za njihovo otklanjanje upućuje Gradskoj upravi Bijeljina kako bi se povećala bezbjednost svih učesnika u saobraćaju.