X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
11/06/2019 |  15:20 ⇒ 15:21 | Izvor: TANЈUG

Partizan nastavlja takmičenje i traži hitne promjene u KLS

Košarkaški klub Partizan zatražio je hitne promene na svim nivoima u Košarkaškoj ligi Srbije i poručio da će, uprkos nezadovoljstvu posle prve utakmice finala protiv Crvene zvezde, nastaviti takmičenje.
Partizan - Foto: RTS
PartizanFoto: RTS

- KK Partizan NIS će ponovo staviti interese srpske košarke iznad svega, i nastaviti učešće u finalnoj seriji, sa željom da se ona okonča u najboljim mogućim uslovima, uprkos veoma nezdravoj atmosferi koju su kreirali drugi. Za srpsku košarku smo se borili i gradili njenu istoriju i daćemo sve od sebe da ozdravljenjem klupskog takmičenja ona postane još jača -navodi se u saopštenju poslije sastanka rukovodstva kluba.

Kako se navodi, Partizan zahtjeva hitne promjene na svim nivoima u KLS.

- Aktuelno rukovodstvo je svoju nesposobnost dokazalo tokom prethodnih godina i tako nanijelo orgomnu štetu ugledu lige i košarci u zemlji koja je aktuelni olimpijski, svjetski i evropski vicešampion. Ovo takmičenje ne sme da predstavlja poligon za iživljavanje pojedinaca - ističe se u saopštenju.

Dodaje se da "KLS se više ne smije finansirati isključivo od kazni koje se propisuju, već od sponzora i prodaje TV prava".

- Košarkaška liga Srbije ne smije biti mjesto na kojem se tehničke i isključujuće greške dosuđju po nahođenju, za komentare koji se nigdje ne kažnjavaju. Uvrede igrača, njihovih porodica, kao i šovinističke uvrede poput sinoćnjih na račun trenera Trinkijerija ne smiju prolaziti nekažnjeno ili uz blage, naknadne kazne. Na to se mora reagovati momentalno - stoji u sapštenju i dodaje se:

- KK Partizan NIS smatra dešavanja u Superligi Srbije veoma štetnim i za samu državu koja u ogromnoj mjeri pomaže sport i bez koje sport u Srbiji ne bi bio održiv, a liga joj vraća tako što se kroz nju šalje ružna slika o košarci i generalno o sportu u Srbiji, što ni u kom slučaju država ne zaslužuje.