X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
11/06/2019 |  15:54 ⇒ 17:45 | Izvor: SRNA

Bezbjednost u Srpskoj na zadovoljavajućem nivou

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač rekao je danas da je bezbjednosna situacija u Srpskoj u svim segmentima na zadovoljavajućem nivou.

- Dugo sam ministar, ali prvi put sam u parlamentu doživio konstruktivnu raspravu o informaciji o stanju bezbjednosti u Srpskoj u 2018. godini i prva četiri mjeseca ove godine. Ukazivano je na probleme i razgovarano o mogućnosti poboljšanja određene situacije - rekao je novinarima Lukač u pauzi sjednice Narodne skupštine zatvorene za javnost, na kojoj je raspravljano o toj informaciji.

On je istakao da je MUP Srpske, u vezi sa bezbjednošću, tražio da određene informacije ne budu dostupne javnosti jer je riječ i o istragama najtežih krivičnih djela.

- Bezbjednosna situacija je zadovoljavajuća, ali posebnu pažnju moramo obratiti na bezbjednost u saobraćaju jer smo jedna od zemalja najviše ugroženih u tom segmentu - rekao je Lukač, govoreći o informaciji u kojoj se navodi da je MUP Srpske sve poslove i zadatke realizovao profesionalno i korektno, u interesu bezbjednosti građana i njihove imovine uprkos ogromnom pritisku i napadu određenih grupa i pojedinaca.

Kada je riječ o ubistvu banjalučkog biznismena Slaviše Krunića, Lukač je rekao da MUP intenzivno sarađuje sa policijom Srbije.

Lukač je naveo da su mnogi detalji u izvršenju tog brutalnog ubistva rasvijetljeni, ali da u ovom trenutku ne može da govori ko su nalogodavci, niti o motivima Krunićevog ubistva.

- Istraga u potpunosti nije završena i danas je privedeno lice koje se dovodi u vezu sa ovim slučajem. Takođe, pretreseno je više lokacija kako bi se prikupili materijalni dokazi s ciljem rasvjetljavanja ovog slučaja - naglasio je Lukač i dodao da se operativnim radom dolazi do nekih novih saznanja.

Govoreći o prošlogodišnjem ubistvu Damira Ostojića u Banjaluci, Lukač je rekao da je MUP u istrazi došao do novih saznanja koja mogu upućivati na izvršioca tog krivičnog djela.

- Nadam se da ćemo u saradnji sa nadležnim tužilaštvom potpuno riješiti to krivično djelo - rekao je Lukač.

Povezane vijesti:

Lukač o slučaju "Koprena": Zašto se Tužilaštvo bavi inspektorima, a ne osumnjičenima?

"Tužilaštvo da iznese nova saznanja kada bude smatralo da je potrebno"