latinica  ћирилица
12/06/2019 |  11:29 ⇒ 20:40 | Autor: RTRS

Vulin: Srbiju i Srpsku nikakva vojska ne može razdvojiti (FOTO)

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik sastao se danas u Banjaluci sa ministrom odbrane Srbije Aleksandrom Vulinom.

Nakon sastanka, Vulin je za RTRS rekao da je sa Dodikom razgovarao o bezbjednosnoj situaciji u BiH i migrantskoj krizi

Vulin je poručio da pozdravlja Dodikovu odluku da odbije zahtjeve za raspoređivanje vojske na granici sa Srbijom i Crnom Gorom zbog migrantske krize.

Vulin je poručio da Republiku Srpsku i Srbiju nikakva vojska ne može da razdvoji.

Foto: RTRS

Nakon ovog sastanka, Dodik je primio i predstavnike jedinice koja je učestvovala u borbama na Košarama. Dogovoreno je da po uzoru na film o Košarama, Srpska i Srbija snime film o proboju Koridora.

Iz Predsjedništva BiH je saopšteno da je Dodik rekao da se posljednjih mjeseci u Republici Srpskoj intenzivno govori o njihovom herojstvu i o istorijskom značaju bitke na Košarama.

Foto: RTRS

Pripadnici 63. padobranske brigade uručili su svečani amblem svoje jedinice Dodiku, koji je ranije kao predsjednik Republike Srpske posthumno odlikovao sedam pripadnika ove brigade.

Foto: RTRS

Srpski član Predsjedništva BiH rekao je da je izuzetno pozitivno to što je u Srbiji snimljen dokumentarni film o bici na Košarama i ocijenjeno je da je u narednom periodu potrebno pristupiti i snimanju dokumentarnog filma o proboju Koridora života u Republici Srpskoj, navedeno je u saopštenju.

Povezane vijesti:

Dodik odbio zahtjeve za raspoređivanje vojske na granici