latinica  ћирилица
12/06/2019 |  14:31 | Autor: TANЈUG

Pupovac: Živim u zemlji mržnje; Oglasio se i Tompson

Na početku današnje sjednice hrvatskog sabora, Milorad Pupovac skrenuo pažnju na posljednje napade na Srbe u Hrvatskoj.
Milorad Pupovac (Foto: Tanjug/Foto FaH/Damir Senca) -
Milorad Pupovac (Foto: Tanjug/Foto FaH/Damir Senca)

Predsjednik Samostalne demokratske srpske stranke rekao je da "ne živi ni s trunkom mržnje, ali da živi u zemlji mržnje i nasilja, motivisanog etničkom mržnjom i etničkim nasiljem".

Kako prenosi Indeks.hr, on je osudio to što se djeci koja posjete Vukovar govori da je bivši predsjednik SDSS-a Vojislav Stanimirović ratni zločinac.

- Ako je on, od danas slobodno smatrajte i mene ratnim zločincem. Pozivam DORH da čuje što sam rekao. Јa sam ratni zločinac koji se bori protiv rata i mržnje već 30 godina i boriću se i biću u klubu takvih zločinaca. I onda se čudimo što djeca, čemu pridonosi i veliki broj ljudi u Saboru svojim porukama mržnje prema svojim kolegama drugačijih političkih uvjerenja ili etničke pripadnosti, posežu za nasiljem. Ali nisu oni krivi, krivi smo mi. Krivi su oni koji su na mjestu predsjednika republike i slušaju povike "Ubij, ubij Srbina" i kažu nismo čuli - rekao je Pupovac.

Na njegov govor reagovao je poslanik Hrasta Hrvoje Zekanović, rekavši da Hrvatska nije zemlja mržnje i da je jedini koji širi mržnju upravo Pupovac, jer se "nikada neće pokloniti žrtvi Vukovara".

On je dodao i da je Stanimirović rekao da je bio "okupacijski gradonačelnik grada Vukovara".

- I to je naš Milorad zaboravio. Oči su mu pune suza kad govori o Јasenovcu, a kada govori o Vukovaru i o relativiziranju zločina, e onda se usudi ovdje u Saboru da relativizuje Domovinski rat. Gospodin Milorad Pupovac nikada u svom životu nije izgovorio te dvije riječi, Domovinski rat. Ne usudi se, jer ga ne priznaje - rekao je on.

U raspravu ušao i Tompson

Rasprava oko posljednjeg napada na Srbe na Braču, prešla je i na Fejsbuk. Marko Perković Tompson, poznat po proustaškim pjesmama, rekao je za Pupovca da "sije mržnju", jer je komentarišući napad na Srbe na Braču spomenuo i njegovu pesmu "Boj na Čavoglave" koju on započinje ustaškim "Za dom spremni".

Tompson je poručio Pupovcu na Fejsbuku da "da prestane da izluđuje sopstveni narod i podstiče ga na mržnju prema Hrvatima", prenosi RTS.