latinica  ћирилица
12/06/2019 |  15:21 ⇒ 15:33 | Autor: SRNA

Milunović: Snimiti filmove o bitkama važnim za opstanak Srba

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Duško Milunović smatra da bi snimanje dokumentarno-igranog filma o operaciji "Koridor" bilo veoma značajno i izražava nadu da će biti izdvojena sredstva za snimanje filmova i o drugim važnim bitkama u minulom ratu od kojih je zavisio opstanak srpskog naroda na ovim prostorima.
Duško Milunović - Foto: SRNA
Duško MilunovićFoto: SRNA

- Na taj način bio bi zabilježen naš odbrambeno-otadžbinski rat. "Koridor` je bila jedna od najvećih bitaka u ovom ratu i značila je život za oko 800.000 stanovnika sa ove strane koridora", rekao je Milunović novinarima u Slatini kod Laktaša.

On kaže da je važno zabilježiti i mitrovdanske ofanzive, koje su od velikog značaja za cijelu Hercegovinu, te naglašava da je, zahvaljujući herojskoj borbi, prije svega boraca Nevesinjske brigade, taj dio Hercegovine sačuvan.

- Vrlo je važna i borba Srba u Podrinju i Birču gdje je stanovništvo odbranjeno od hordi Nasera Orića, za koje se zna kakve su zločine počinili prije nego što su uspostavljene linije. Značajna je i odbrana zapadnokrajiških opština, kao i Sarajevsko-romanijske regije - rekao je Milunović.