latinica  ћирилица
12/06/2019 |  17:07 ⇒ 20:19 | Autor: RTRS

Novi dom za četvoročlanu porodicu Stojičić iz Medne kod M. Grada

Četvoročlana porodica Stojičić iz mrkonjićog sela Medna, dobila je danas ključeve od novosagrađene kuće. Sredstva za izgradnju i namještanje kuće obezbijedio je vlasnik kompanije "MG Mind", Mladen Milanović.

Duško i Dragana Stojičić, sa dvoje djece do sada su živjeli u trošnoj kući u vrlo teškim uslovima.

Useljenjem u novu kuću, kažu, za njih počinje novi život.

- Kuća je sada nova, namještena je i vrlo lijepo izgleda. Ostaje nam još samo da se uselimo i živimo u njoj. Izgradnjom kuće, stvoriće se bolji uslovi žibljenja, kako za djecu, tako i za nas - kaže Dragana Stojičić.

Јovana i Predrag su dobri učenici, a u novoj kući imaće bolje uslove za učenje.

- Četvrti sam razred OŠ "Vuk Karadžić". Školu pohađam u Podrašnici - priča Predrag, jedan od učenika iz porodice Stojičić.

Opština Mrkonjić Grad kroz razne vidove humanitarne pomoći pomaže porodicu Stojičić.

- Putem Centra za socijalni rad zaista uspijevamo da pomognemo mnogim porodicama kada je u pitanju izgradnja kuća. Pomažemo i rekonstrukciju objekata ali se radi o manjim iznosima, kako bismo pomogli većem broju porodica. Teško možemo iz budžeta opštine da gradimo nove kuće ali zahvaljujući dobrim ljudima i dobrotvorima, uspjelo se i to - naglašava Divna Aničić, načelnica opštine Mrkonjić Grad.

Stojičići egistenciju obezbjeđuje baveći se poljoprivredom. Lokalna zajednica planira da pomogne nabavku još jedne krave za ovu porodicu.