latinica  ћирилица
12/06/2019 |  17:23 | Autor: SRNA

"Skupština opštine Istočni Stari Grad jednoglasno usvojila odluku o izgradnji puta"

Skupština opštine Istočni Stari Grad usvojila je jednoglasno odluku o izgradnji protivpožarnog puta koji vodi prema vrhu brda Glog, izjavio je Srni načelnik ove opštine Bojo Gašanović.
Bojo Gašanović - Foto: RTRS
Bojo GašanovićFoto: RTRS

Reagujući na tvrdnje odbornika SNSD-a u Skupštini opštine Istočni Stari Grad Ljube Tadića da je riječ o bespravnoj gradnji puta, a sve radi prodaje zemljišta Arapima, Gašanović je rekao da je Tadić bio jedan od 13 odbornika koji su izglasali odluku o gradnji, dodajući da je izdata i građevinska dozvola za gradnju puta.

- Taj put ima lokacijske uslove, urađen je i projekat, kao i revizija projekta, a uz sve to ima i građevinsku dozvolu, odnosno posjeduje sve dozvole koje se moraju imati da bi se krenulo u gradnju - naveo je Gašanović.

On je pojasnio da je na sjednici Skupštine opštine donesena odluka da se grade protivpožarni putevi, da je završen godišnji plan zaštite od požara i spašavanja, te da je na području ove opštine izgrađen vatrogasni dom, koji bi ovih dana trebalo da bude useljen i u kome će raditi pet vatrogasaca.

Prema njegovim riječima, ovaj put je unesen u program izgradnje puteva na području Istočnog Starog Grada.

Kada je riječ o navodnoj prodaji zemljišta Arapima, Gašanović je upitao kako je to moguće izvesti, a da prethodno takvu odluku ne usvoje odbornici Skupštine opštine.