X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Zdravosfera
12/06/2019 |  18:39 ⇒ 19:40 | Izvor: RTRS

Policija spriječila pijane vozače da djecu voze na izlet

Saobraćajna nezgoda svakako je izbjegnuta, pred polazak osnovaca iz Bijeljine na izlet u Srbiju. Redovnom policijskom kontrolom, kod dva vozača otkriveno je da su pod dejstvom alkohola, a jedan od autobusa nije prošao tehnički pregled.
Bijeljina - Foto: RTRS
BijeljinaFoto: RTRS

Vozači su zamijenjeni. Stigao je novi autobus, pa su učenici osnovnih škola Vuk Karadžić i Јovan Dučić, ipak bezbjedno otputovali.

Stanovnici Bijeljine ogorčeni su kada je utvrđeno da su vozači koji je trebalo da voze osnovce na izlet, bili u alkoholisanom stanju. 

Direktor jedne od škola objašnjava da su uredno prijavili policiji polazak autobusa, i da su odmah reagovali, kada je kod vozača utvrđeno prisustvo alkohola. 

- Ovde je prilikom testiranja jednog vozača utvrđeno da je imao 0,35 promila alkohola u krvi dok je kod drugog utvrđeno da ima 0,74 - navela je portparolka PU Bijeljina  Aleksandra Marić.

- Policijski službenik me je obavijestio da ima prisustvo alkohola kod vozača i mi smo tražili da se vozač taj udalji i da dođe drugi vozač. Ubrzo je došao drugi vozač - dodao je direktor Osnovne škole "Vuk Karadžić" Bijeljina Predrag Račanović.

Iznenađeni i u Turističkoj organizaciji.

- Јa radim ovaj posao 22 godine. Јednom mi se desilo prije 15 godina da je jedan vozač imao alkohola u krvi i zaista posleij toga ovo da dva vozača isti dan imaju, bio je zaista šok - naglasio je direktorica Turističke agencije Maja Antić.

Šok je bio i nakon što je utvrđeno da jedan autobus nije prošao tehnički pregled, pa su morali da ga zamijene. 
Nakon svega, djeca su ipak bezbjedno otputovala, a alkoholisani vozači odmah dobili otkaz.