latinica  ћирилица
12/06/2019 |  21:02 | Autor: SRNA

Vučić: Najbolji i najbliži odnosi sa Putinom

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izrazio je večeras iskreno zadovoljstvo zbog činjenice da sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom razvija najbolje i najbliže odnose.
Aleksandar Vučić  (Foto:Tanjug) -
Aleksandar Vučić (Foto:Tanjug)

Vučić je, na prijemu u ruskoj Ambasadi u Beogradu povodom Dana Rusije, izrazio nadu da će uskoro, kada se zajednički završi velika srpska svetinja Hram Svetog Save, ponovo biti u prilici da ugosti Putina, za koga je naglasio da je veliki prijatelj Srbije.

- Želim vam srećan praznik, veliki dan za Rusiju, a svaki veliki dan za Rusiju važan je i veliki dan i za Srbiju - istakao je Vučić uz riječi "živjelo srpsko-rusko prijateljstvo".

Domaćin prijema bio je ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Čepurin koji završava sedmogodišnji boravak u Beogradu, prenose beogradski mediji.

Vučić je zahvalio Čepurinu za doprinos da odnosi dvije zemlje budu otvoreni i iskreni.

- Naši odnosi su danas potpuno drugačiji, mi danas imamo čiste, najčistije odnose, ali ne samo to, mi danas imamo odnose međusobnog poštovanja, razumevanja, rekao bih, iskrene i otvorene - dodao je Vučić.

Predsjednik Srbije je zahvalio Čepurinu i što je, kako rekao, uvijek bio čvrsto na zemlji i uvijek dobro razumio koliko je teška pozicija Srbije.

- Uvijek ste dobro razumeli da nismo veliki kao Rusija i da moramo da vodimo realnu i ozbiljnu politiku. Hvala Vam na tome jer to je bila najveća podrška Srbiji i srpskom narodu - istakao je Vučić.

Prijemu su prisustvovali i Njegova svetost patrijarh srpski Irinej, predsjednik Vlade Srbije Ana Brnabić, predsjednik Skupštine Maja Gojković, ministri Aleksandar Vulin, Aleksandar Antić, Nenad Popović, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić, gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić, kao i predstavnici diplomatskog kora, javnog i kulturnog života Srbije