latinica  ћирилица
13/06/2019 |  09:19 ⇒ 09:58 | Autor: RTS

Kitarović: Ne vjerujem da bi se Vučić blamirao u Zagrebu

Predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović navodi da bi ponovno pozvala predsjednika Srbije Aleksandra Vučića u Hrvatsku jer nestali nemaju vremena za čekanje, prenosi hrvatski Dnevnik.

Kolinda Grabar Kitarović navodi da joj prigovaraju što je pozvala Aleksandra Vučića u Hrvatsku, i dodaje da bi opet to uradila.

- Roditelji nestalih branitelja nemaju vremena za čekanje da se Srbija normalizuje kao država - rekla je Grabar Kitarovićeva na predstavljanju knjige "Nestali u Domovinskom ratu 2".

Dobar dio govora posvetila je, prenosi hrvatski Dnevnik, objašnjavanjanju zašto je prije godinu i po dana pozvala Vučića u Zagreb, ali kasnije je izjavila da se nije opravdavala.

Dodala je da bi to ponovila i da treba razgovarati jer se "ne smije niko nadati da će Srbija ući u Evropsku uniju i da ćemo onda to riješiti".

- Vreijme prolazi za ove porodice, vidjeli ste koliko je to tužna priča. To je duboko humanitarno pitanje i učiniću sve što mogu da nađemo što veći broj nestalih - rekla je hrvatska predsjednica.

Na pitanje hoće li ponoviti poziv Vučiću, odgovorila je da traži konkretne pomake.

- Nadam se da je iskren u tome i da će se naći dosijei - rekla je Grabar Kitarovićeva i dodala da vjeruje da je Vučić vjerovao i da su dosijei koje je donio u Zagreb vjerodostojni.

- Ne vjerujem da bi se namjerno blamirao - zaključila je hrvatska predsjednica.