X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
13/06/2019 |  09:23 | Izvor: SRNA

Novi vazdušni napadi u Gazi

Vazduhoplovne snage Izraela izvršile su napad na objekte "ilegalne terorističke mreže" u Gazi, nakon što je izraelski sistem "Gvozdena kupola" oborio projektil koji je sa palestinske teritorije ispaljen prema Izraelu, saopšteno je iz izraelske vojske.
Gaza - Foto: ilustracija
GazaFoto: ilustracija

U saopštenju koje je objavljeno na Tviteru navodi se da su izraelski bombarderi izvršili napad na vojni objekat terorističke organizacije Hamas na jugu Pojasa Gaze.

Vojska je ponovila da će odlučno reagovati na svaki pokušaj da se naškodi državljanima Izraela, javila je "Raša tudej".

Vazdušna akcija bila je odgovor na raketni napad iz Gaze kasno sinoć, a Izrael je prije tog napada uveo pomorsku blokadu Gaze, pozivajući se na slanje zapaljivih balona sa palestinske teritorije.

Najnovije eskalacije pojavile su se nekoliko sedmica nakon što su militanti Hamasa ispalili nekoliko stotina raketa ka Izraelu, kao odgovor na napad koji su prije toga izvršile izraelske snage.

U napadu izraelske vojske prije nekoliko sedmica poginulo je najmanje 18 Palestinaca, uključujući jednu trudnicu i četrnaestogodišnje dijete, dok je u raketnom napadu na izraelsku teritoriju poginulo četvoro Izraelaca.