latinica  ћирилица
13/06/2019 |  15:48 | Autor: SRNA

U pretresima pronađeno oružje, municija, droga, čamac

Protiv pet lica sa područja Tuzlanskog kantona tuzlanskom Kantonalnom tužilaštvu biće podnesen izvještaj zbog sumnje da su počinili krivična djela iz oblasti narkotičkih sredstava, nedozvoljenog držanja oružja i municije i imovinskih delikata, saopšteno je danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.

U slučaju pozitivnog vještačenja oduzetih narkotičkih sredstava nadležnom tužilaštvu biće dostavljen izvještj protiv još četiri lica sa područja ovog kantona.

U pretresima na devet lokacija na području Tuzle, Lukavca, Živinica, Banovića, Gračanice i Gradačca pronađene su dvije lovačke puške, dva okvira za automatsku pušku sa 18 metaka, 14 metaka različitih kalibara, 42 pištoljska metka, limeni čamac i dva vanbrodska motora.

U ovim pretresima pronađeno je i oko 60 metara plastične ograde, veća količina novih odjevnih predmeta, određena količina materije koja svojim izgledom podsjeća na kanabis i spid, te po dvije drobilice i digitalne vage.

Pretresi su izvršeni po nalogu nadležnih opštinskih sudova, a pronađeni predmeti mogu se dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela ili prekršaja.

Nakon kompletiranja predmeta izvještaj će biti podnesen protiv lica čiji su inicijali S.K. /54/ i M.D./39/, oba iz Tuzle, A.S. /29/ iz Lukavca, S.M. /51/ i A.Ј. /34/ iz Tuzle.

U slučaju pozitivnih nalaza vještačenja oduzetih materija nadležnom tužilaštvu biće dostavljen izvještaj i protiv M.M. /20/ iz Tuzle, E.B. /38/ iz Banovića, A.M. /19/ iz Gračanice i E.P. /24/ iz Gradačca.

Pretresi su izvršeni prema planu sprovođenja mjera na sprečavanju, otkrivanju i identifikaciji izvrilaca krivičnih djela iz navedenih oblasti.