latinica  ћирилица
13/06/2019 |  18:18 ⇒ 18:44 | Autor: SRNA

Aplikacija pristupačnih turističkih mjesta za osobe sa invaliditetom

Humanitarna organizacija "Partner" u saradnji sa banjalučkom Turističkom organizacijom danas je predstavila aplikaciju pristupačnih turističkih mjesta za osobe sa invaliditetom u ovom gradu.
BL- aplikacija pristupačnih turističkih mjesta za invalide - Foto: SRNA
BL- aplikacija pristupačnih turističkih mjesta za invalideFoto: SRNA

Aplikacija "Pristupačna Banjaluka" lista je mjesta u Banjaluci koja su pristupačna korisnicima invalidskih kolica, saopšteno je iz Humanitarne organizacije "Partner".

Mapa je urađena u Gugl mepsu kroz koji su unesene lokacije koje su volonteri ove organizacije kroz dvomjesečne posjete i istraživanja označili kao prilagođene.

U lokacijama su navedeni restorani, kafići, muzeji, tržni centri, prilagođeni toaleti, kao i lokacija "Partnera" i banjalučke Turističke organizacije.

Aplikacija je nastala u saradnji sa Turističkom organizacijom Banjaluka i predstavlja jednu od aktivnosti u okviru projekta "Banjaluka inkluzivna zajednica" koji Humanitarna organizacija "Partner" realizuje od 1. novembra 2018. godine.

Projekat se realizuje u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na zapadnom Balkanu /ReLOaD/, koji finansira EU, sprovodi Razvojni program Ujedinjenih nacija i sufinansira grad Banjaluka.

Glavni cilj projekta je da se u Banjaluci omogući potpuno ravnopravno i punopravno kretanje osoba sa invaliditetom, građana i posjetilaca, kroz korištenje javnog prevoza i saobraćajnica i time poveća njihova uključenost u zajednicu i korištenje svih njenih resursa.

Promociji aplikacije prisustvovali su predstavnici grada Banjaluka, banjalučke Turističke organizacije, Odjeljenja za kulturu, turizam i socijalnu politiku, Odjeljenja za saobraćaj i puteve, predstavnici Narodne skupštine Republike Srpske, organizacije osoba sa invaliditetom sa područja grada Banjaluka.