latinica  ћирилица
14/06/2019 |  08:54 | Autor: SRNA

Promovisana knjiga "Ukoričene godine" Nenada Simića

U Brodu je promovisana knjiga "Ukoričene godine" autora Nenada Simića, kojom je obilježio i 18 godina novinarskog rada.
Derventa - Nenad Simić - Foto: SRNA
Derventa - Nenad SimićFoto: SRNA

Simić je na sinoćnoj promociji rekao da je knjiga podijeljena u nekoliko cjelina: "Ljudi pričaju", "Iz sela i grada", "Vjerski život", "Iz drugih krajeva", "Neobične pojave", "Sjaćanja i zahvalnosti".

On je naveo da se dijelovi sadržaja knjige odnose na ljude i događaje iz Broda.

Predsjednik Predsjedništva brodske Boračke organizacije Zoran Vidić rekao je da je Simić dugogodišnji saradnik ove organizacije, te izrazio zahvalnost što je Brod dobio značajno mjesto u knjizi.

- Za njega možemo reći da je patriota, u pravom smislu riječi, jer je izabrao da svojim pisanjem, zabilješkama i pjesmama za nas i nove generacije otrgne od zaborava prošlost - rekao je Vidić.

Recenzent protojerej-stavrofor Željko Teofilović rekao je da "Ukoričene godine" treba pročitati, imati i čuvati i da generacijama koje tek dolaze njeni tekstovi budu sjećanje na prošlost.

- Ta spona, ove dvije vremenske dimenzije, učiniće da i u budućnosti ovi ispisani redovi za čitaoce budu aktuelni i predstavljaju novo saznanje o ljudima i događajima - rekao je Teofilović.

Predsjednik Svetosavske omladinske zajednice u Brodu đakon Goran Marjanović istakao je da sa autorom knjige imaju veoma dobru saradnju, koji je uvijek i među prvima objavljivao novinarske tekstove o radu organizacije.

Na promociji, koju su organizovali Boračka organizacija i Svetosavska omladinska zajednica opštine Brod, predstavili su se i pjesnici Milorad Đurđević iz Dervente i Branko Јovičić iz Broda.

Knjiga je objavljena u izdanju Srpskog književnog kluba "Vihor", čiji je Simić predsjednik, i Književne zajednice "Vaso Pelagić" iz Banjaluke.