latinica  ћирилица
14/06/2019 |  14:01 ⇒ 14:03 | Autor: SRNA

Ljevnaić: Skijaški savez BiH da odgovori zašto je odgođen Evropski kup u alpskom skijanju

Direktor Olimpijskog centra "Јahorina" Dejan Ljevnaić rekao je Srni da bi Skijaški savez BiH trebalo da odgovori šta se tačno desilo prilikom mjerenja vremena tokom Evropskog olimpijskog festivala za mlade /EЈOF/, što je direktno uticalo da kandidatura OC "Јahorina" za organizaciju Evropa kupa u alpskom skijanju bude odgođena za godinu dana.
Dejan Ljevnaić (foto: OC Jahorina / RAS Srbija) -
Dejan Ljevnaić (foto: OC Jahorina / RAS Srbija)

- Volio bih da Skijaški savez BiH kaže šta se desilo. Mi smo se nekoliko puta obraćali zvaničnim dopisom generalnom sekretaru Saveza Јeleni Dojčinović, ali nikada nismo dobili odgovor - izjavio je Ljevnaić upitan da prokomentariše saznanja Srne da je tokom takmičenja na EЈOF-u na Јahorini falsifikovano mjerenje vremena i da iza toga stoji Skijaški savez BiH, zbog čega Јahorina gubi organizaciju velikog takmičenje i trpi ogromnu štetu.

On je naglasio da je tek krajem maja na FIS konferenciji u Cavtatu saznao da je bilo problema u vezi sa mjerenjem vremena, te da se problem i propust desio baš kod reprezentacije Austrije, koja je najveća svjetska sila u skijanju.

- Zbog toga smo loše ocijenjeni, jer kad napravite grešku kod mjerenja vremena to rijetko ko prašta - istakao je Ljevnaić, te dodao da je imao obećanje predsjednika Skijaškog saveza BiH Јasmina Mehića da će se zajedno raditi na aplikaciji za Evropski kup.

Prema njegovim riječima, poražavajuća je činjenica da je o tim propustima saznao na FIS konferenciji, a ne u, kako je rekao, svom dvorištu.

- Lično mi je krivo, jer je predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik obezbijedio velika sredstva za organizaciju EЈOF-a - istakao je Ljevnaić i naglasio da je neodržavanje Evropa kupa ove godine na Јahorini, veliki propust za ski-biznis.

On je podsjetio da je oprema za organizovanje takmičenja EЈOF i kupljena da bi se koristila i kasnije i da bi BiH bila u mogućnosti da se kandiduje za neka velika evopska i svjetska takmičenja u zimskim sportovima.

- Planirano je da se ta oprema koristi, a ne da stoji u podrumima i da se raspada - istakao je Ljevnaić.