X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
14/06/2019 |  14:05 | Izvor: RTRS

Čubrilović primio delegaciju Srpskog udruženja za krivičnopravnu teoriju i praksu

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović razgovarao je danas sa delegacijom Srpskog udruženja za krivičnopravnu teoriju i praksu, Stankom Bejatovićem, Miroslavom Alimpićem i Miodragom Simovićem.
Nedeljko Čubrilović, sastanak - Foto: RTRS
Nedeljko Čubrilović, sastanakFoto: RTRS

Predstavnici ovog udruženja istakli su da imaju veoma dobru saradnju sa Udruženjem pravnika Republike Srpske i udruženjima pravnika u Crnoj Gori, posebno u realizaciji naučnih i stručnih skupova u Trebinju i na Zlatiboru, ali i da sarađuju sa predstavnicima Međunarodnog udruženja pravnika.

Čubrilović je pozdravio aktivnosti Srpskog udruženja za krivičnopravnu teoriju i praksu i istakao da je veoma važno da predstavnici ovog udrženja u našoj javnosti ukazuju na potrebu dosljedne primjene zakona, te da u parlamentima pokreću inicijative za određene izmjene akata kako bi se ostvarila njihova efikasnija primjena u praksi, navedeno je u saopštenju NSRS.

Predstavnici ovog udruženja informisali su predsjednika Čubrilovića da su pokrenuli opsežno istraživanje procesuiranja ratnih zločina na području bivše Јugoslavije, s ciljem njihov naučnog i stručnog analiziranja.

Sastanku je prisustvovao i pomoćnik ministra za pravosuđe u Ministarstvu pravde Republike Srpske, Slobodan Zec.