latinica  ћирилица
14/06/2019 |  17:58 ⇒ 18:33 | Autor: Večernje novosti

Fatić: Ako Srbija igra na Palama, mi ćemo u Novom Pazaru protiv tzv. Kosova

Vijest da će odbojkašice Srbije i Azerbejdžana 17. jula na Palama odigrati prijateljski meč, izazvala je žestoku reakciju predsjednika Odbojkaškog saveza BiH, Alije Fatića.
Alija Fatić (Foto: DŽenan Kriještorac/Radio Sarajevo) -
Alija Fatić (Foto: DŽenan Kriještorac/Radio Sarajevo)

Naime, Fatić je žestoko reagovao na najavu odigravanja te prijateljske utakmice i poručio da će, ako se to zaista desi, selekcija BiH tražiti da igra u Novom Pazaru protiv reprezntacije tzv. države Kosovo ili Turske.

- Niko nije kontaktirao sa nama, niti smo mi dali bilo kakvu saglasnost. Јa sam predsjednik Saveza za cijelu BiH i tako se ponašam. Imam odličnu saradnju s klubovima iz Srpske, ali ovo što sada stiže iz Srbije nije dobra stvar - izjavio je Fatić.

On je dodao da OS BiH neće dati saglasnost, ali i ukoliko se utakmica odigra, spremiti odgovor.

- Ukoliko se ta utakmica odigra, mi ćemo zakazati utakmicu u Novom Pazaru protiv "Kosova" ili možda Turske. Da vidimo kako će se tada osjećati Zoran Gajić i Odbojkaški savez Srbije koji nam se uopšte nije javio - poručio je Fatić.

Odbojkašice Srbije su i prošle godine boravile u Republici Srpskoj i uoči Svjetskog prventsva u banjalučkom "Boriku" odigrale utakmicu sa Bugarskom i tada nikom ništa nije smetalo.

Podsjetimo, svjetske prvakinje pripremaće se od 4. do 18. jula na Palama za kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre u Tokiju 2020, koji će se odigrati od 2. do 4. avgusta u Poljskoj, a potom ih očekuje i Evropsko prvenstvo.