X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
15/06/2019 |  08:11 ⇒ 12:11 | Izvor: SRNA

SNSD bira predsjednika: Šesti sabor u Laktašima

U Laktašima će danas biti održan Šesti sabor Saveza nezavisnih socijaldemokrata, najavljeno je iz ove stranke.
Peti sabor SNSD-a                 (Foto: S.Saletović) - Foto: dnevni avaz
Peti sabor SNSD-a (Foto: S.Saletović)Foto: dnevni avaz

Portparol SNSD-a Radovan Kovačević rekao je ranije Srni da će SNSD na Saboru ponovo potvrditi svoju snagu i stabilnost, kao preduslov za nastavak borbe za snagu i stabilnost Republike Srpske.

- Na Saboru će učestvovati više od 1.200 delegata, od kojih će određen broj biti iz Federacije BiH, što ovaj sabor čini ubjedljivo najvećim skupom ove vrste u Republici Srpskoj i BiH - rekao je Kovačević.

On je dodao da će na Saboru biti izabran predsjednik stranke, novi saziv Glavnog odbora, kao i Statutarna nadzorna komisija.

- Kasnije, na prvoj sjednici novog saziva Glavnog odbora biće izabrani potpredsjednici SNSD-a, Predsjedništvo i generalni sekretar stranke - rekao je Kovačević.

On je najavio da bi na Saboru trebalo da bude usvojeno pet deklaracija, koje se odnose na ekonomski razvoj, demografiju i položaj mladih, status Srba u FBiH, te na obrazovanje i digitalizaciju.

- Na Saboru ćemo razmotriti i sve naše rezultate, uspjehe i pobjede u prethodne četiri godine, ali i napraviti jasne planove za naredne četiri godine kako da jačamo Srpsku i da učinimo sve ono što je potrebno da autonomija Srpske bude što jača i stabilnija - naglasio je Kovačević.

Sabor će biti održan u Sportskoj dvorani u Laktašima sa početkom u 12.00 časova.