latinica  ћирилица
15/06/2019 |  11:03 | Autor: SRNA

Druga etapa biciklističke "Trke kroz Srbiju" kreće sa Јahorine

Prva etapa biciklističke "Trke kroz Srbiju" biće vožena 30. jula ulicama Istočnog Sarajeva, a dan kasnije će druga etapa krenuti sa Јahorina ka Priboju u Srbiji, potvrdio je Srni direktor Olimpijskog centra "Јahorina" Dejan Ljevnaić.
Јahorina - Foto: SRNA
ЈahorinaFoto: SRNA

On kaže da će na Јahorini dva dana boraviti oko 600 takmičara iz dvadesetak zemalja, koji će imati priliku da vide da je priroda u Istočnom Sarajevu i Republici Srpskoj prelijepa i da Srpska ima šta da ponudi turistima.

Govoreći o značaju ovog događaja za planinu Јahorinu, Ljevnaić kaže da je biciklizam u Evropi u najvećoj ekspanziji, te da je ovaj sport idealan za promociju planinskih centara u ljetnom periodu.

- "Trka kroz Srbiju" je još jedan dokaz da je Јahorina planina sa ogromnim potencijalom i za ljetni turizam. Potrudićemo se da budemo dobri domaćini svim učesnicima i vjerujemo da će se neki od njih sigurno vratiti na našu ljepoticu - istakao je direktor Olimpijskog centra.

Trka, čiji je ovogodišnji slogan "Biciklizam i turizam", ukupno će imati četiri etape. Treća se vozi od Zlatibora do Mionice 1. avgusta, a četvrta dan kasnije od Mionice preko Beograda do Požarevca.

Ljevnaić je najavio da će uskoro biti održana konferencija za novinare na kojoj će biti predstavljena biciklistička "Trka kroz Srbiju".