X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
15/06/2019 |  11:08 | Izvor: SRNA

Beč: Promovisana monografija o vjerskim objektima nacionalnih manjina u Srpskoj

U Beču je promovisana monografija "Vjerski objekti nacionalnih manjina u Republici Srpskoj" u organizaciji Predstavništva Republike Srpske u Austriji.
Beč - monografija "Vjerski objekti nacionalnih manjina u Republici Srpskoj" - Foto: SRNA
Beč - monografija "Vjerski objekti nacionalnih manjina u Republici Srpskoj"Foto: SRNA

U višejezičnom izdanju monografije prikazani su dolazak nacionalnih manjina na ove prostore, struktura stanovništva, život i rad nacionalnih manjina, zakonodavni okvir i upotreba jezika nacionalnih manjina, kao i vjerski objekti nacionalnih manjina u Republici Srpskoj i vjerski objekti nacionalnih manjina u funkciji promocije turizma, saopšteno je iz Predstavništva Srpske u Austriji.

Šef Predstavništva Mladen Filipović rekao je da nastavljaju aktivnosti na promociji Republike Srpske, kao i da se nada budućoj saradnji sa autorima.

On je izrazio zadovoljstvo što je publika imala priliku da dobije informacija o nacionalnim manjinama iz perioda Austrougarske.

Na promociji, koja je održana 13. juna, govorili su autori monografije Ljubiša Preradović, Milijana Okilj, Miroslav Malinović i Gordana Preradović koji su prisutnima predstavili sadržaj publikacije, kao i to kako su se odvijali istraživački rad, obrada podataka i priprema izdanja, a govorili su i o planovima za naredni period.