latinica  ћирилица
15/06/2019 |  15:37 | Autor: SRNA

Putin: Obnoviti povjerenje i naći rješenje za trgovinske sporove

Ruski predsjednik Vladimir Putin danas je u obraćanju na samitu članica Konferencije za interakciju i gradnju povjerenja u Aziji /CICA/ u Dušanbeu ukazao na neophodnost obnove povjerenja među državama zbog globalne trgovine i na pronalazak načina za rješenje trgovinskih sporova.
Vladimir Putin (Foto: ©Sputnik / Ramil Sidtikov) -
Vladimir Putin (Foto: ©Sputnik / Ramil Sidtikov)

- Na žalost, trgovinski ratovi bijesne širom svijeta. U toku je i nasilničko ponašanje i pokušaji da se ukloni konkurencija putem nepoštenih metoda. Naši kolektivni napori da se pronađe izlaz iz ove situacije danas su potrebni kao nikad do sada - naglasio je Putin.

On je istakao da je neophodno obnoviti povjerenje i ustanoviti regulative za poštenu ekonomsku saradnju, prenosi ruska novinska agencija TASS.

Ruski predsjednik je podsjetio da je ovaj problem pominjan i na Međunarodnom ekonomskom forumu održanom u Sankt Peterburgu od 6. do 8. juna.

Putin je ukazao i na saradnju između azijskih država, napominjući da je taj region jedan od pokretača globalnog ekonomskog rasta, te dodao da je Rusija obratila posebnu pažnju na tu saradnju.