latinica  ћирилица
15/06/2019 |  17:24 ⇒ 21:01 | Autor: RTRS

Dodik ponovo izabran za predsjednika SNSD-a

Republika Srpska, predvođena Savezom nezavisnih socijaldemokrata i njenim koalicionim partnerima, najstabilniji je dio BiH, poručio je lider SNSD-a Milorad Dodik na 6. saboru stranke, na kojem je ponovo izabran za njenog predsjednika. Izglasan je novi saziv Glavnog odbora. Dodik je poručio da je Srpska institucionalno, finansijski i politički stabilna, i da će predvođena ovom partijom i koalicijom, i dalje raditi na njenom jačanju i razvoju.

Politika Saveza nezavisnih socijaldemokrata zasnovana je na stabilizaciji, jačanju i razvoju Republike Srpske i glavni cilj je očuvanje mira, kaže predsjednik SNSD-a Milorad Dodik. Ističe da ova stranka na izborima pobjeđuje od 2006. godine, a nakon posljednjeg sabora prije četiri godine, uspješnija je i jača za 20.000 novih članova.

- Zajedno ćemo raditi na ostvarivanju naših ciljeva koji su poznati. SNSD ostaje snaga Republike Srpske i njenog naroda - poručio je Dodik.

Na Saboru je usvojeno pet deklaracija, koje se odnose na ekonomski razvoj, demografiju i položaj mladih, status Srba u FBiH, obrazovanje i digitalizaciju i usvojen novi Statut. SNSD želi da nastavi kontinuitet pobjeda na svim nivoima na narednim izborima, kaže Dodik.

- BiH se mora vratiti izvornom Dejtonu, a ne da se ovdje mrcvarimo. Ostajemo privrženi konstituisanju organa na nivou BiH - istakao je Dodik.

Podrška stiže iz Srbije, Makedonije i Hrvatske. Izaslanik predsjednika Srpske napredne stranke Srbije Nebojša Stefanović poručio je da je jaka Srbija važna za razvoj Srpske.

Lider Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić istakao je da zajednički interes svih u BiH treba da bude ravnopravnost sva tri naroda i dva entiteta, poručujući da su zaštita i razvoj Srpske glavni nacionalni interesi Srbije.

- U nama ćete uvijek imati veliku podršku, a Srbija će štititi interes Republike Srpske i srpskog naroda - poručio je Dačić.

Uspjeh u zaštiti prava građana Srpske u skladu sa Dejtonom, SNSD-u je poželio ruski ambasador u BiH Petar Ivancov.

- Djelovanje SNSD je sastavni dio naših bilateralnih odnosa, jer je ova partija partner Јedinstvenoj Rusiji, vodećoj partiji u mojoj zemlji - istakao je Ivancov.

Dobre odnose SNSD ima i sa Komunističkom partijom Kine. Ambasador u BiH Јi Ping izrazio je uvjerenje da će oni biti nastavljeni.

Komentarišući izjavu funkcionera HDZ BiH Nikole Lovrinovića da Bošnjaci forsiraju priču da je Akcioni plan za članstvo uslov za formiranje vlasti na nivou BiH i da za HDZ to nije uslov, Dodik je rekao da to nije ništa novo.

- Izmišljena je priča o MAP-u, jer Bošnjaci žele da sačuvaju postojeći Savjet ministara koji ne funkcioniše. Legitimni predstavnici Republike Srpske sada nisu u Sarajevu - istakao je Dodik.

Dodik ističe da su situaciju u BiH mogli promijeniti novi organi vlasti. Pokušali su aktiviranjem parlamenata BiH da pokažu kako stvari funkcionišu, ali to ne ide. BiH nema energiju da riješi ova pitanja, ali mi smo tu da doprinesemo formiranju organa BiH, kaže Dodik.

6.Sabor SNSD-a u Laktašima
Foto: RTRS

6.Sabor SNSD-a u Laktašima
Foto: RTRS

6.Sabor SNSD-a u Laktašima
Foto: RTRS

6.Sabor SNSD-a u Laktašima
Foto: RTRS

6.Sabor SNSD-a u Laktašima
Foto: RTRS

6.Sabor SNSD-a u Laktašima
Foto: RTRS

Sabor SNSD-a u Laktaši
Foto: RTRS

6. Sabor SNSD-a Laktaši
Foto: Twitter

6. sabor SNSD
Foto: RTRS

6. sabor SNSD - Milorad Dodik
Foto: RTRS

6. sabor SNSD - Milorad Dodik
Foto: RTRS

6. sabor SNSD
Foto: RTRS