X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Moja Јahorina
16/06/2019 |  11:22 | Izvor: SRNA

Pupovac: Hrvatska zarobljenik poruke "Ubij Srbina"

Predsjednik Samostalne demokratske srpske stranke Milorad Pupovac smatra da su hrvatska politička elita, kao i cijela javnost, zarobljenici poruke "ubij Srbina" i da se tome ne usude suprostaviti.
Milorad Pupovac - Foto: Screenshot/YouTube
Milorad PupovacFoto: Screenshot/YouTube

Pupovac je ocijenio da ni ne znaju da će to skandiranje, ako mu se ne stane na kraj, naposlijetku ubiti Hrvatsku.

On je naglasio da je u Saboru nedavno morao da kaže da je Hrvatska zemlja mržnje i etnički motivisanog nasilja i da je takvo stanje u medijima, na društvenim mrežama, na stadionima, koncertima, po fasadama zgrada...

- I u Saboru se mogu čuti poruke mržnje prema pripadnicima romske i srpske manjine, kao i prema različitim političkim protivnicima, kakvih dugo nije bilo u hrvatskom parlamentu - rekao je Pupovac za riječki "Novi list".

Prema njegovim riječima, današnja zvanična ideologija nema u sebi ideju pomirenja čak ni u mjeri u kojoj je imao Franjo Tuđman.

- Na temelju nje gradi se isključiva Hrvatska, u kojoj je višak Milorad Pupovac, ali i desetine drugih saborskih zastupnika - kaže Pupovac.

Pupovac je ocijenio da porast nacionalizma i ksenofobije nije samo evropski već i svjetski trend, ali da "u Hrvatskoj ima jedno endemsko stanje koje je povezano s tim trendom".